Zafer Partisi “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Sebebiyle Anıt Açılışı Yaptı!

Zafer Partisi “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Sebebiyle Anıt Açılışı Yaptı!

Zafer Partisi,  “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” sebebiyle, Zafer Partisi Genel Merkezi’nin önünde, günün önemine atfen hazırlanan anıtın açılışı yaptı. Açılışta konuşan Özdağ, Başak Cengiz ve  Kadir Şeker’i  de unutmadı. 

Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı. “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” sebebiyle,   Zafer Partisi Genel Merkezi’nin önünde anıt açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Özdağ, İstanbul’da samuray kılıcı ile katledilen Başak Cengiz’i ve Konya’da bir kadını kurtardığı için hapse giren Kadir Şeker’i de unutmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Genel Merkez Binası önünde gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada,

” En son İstanbul’da bir samuray kılıcıyla kızımızın öldürüldüğü yere gittim. O kadar anlamsız bir ölüm ki, sokakta birisini öldürmem gerekiyor diyor ve bir kadını daha kolay öldürürüm diyerek samuray kılıcı alıp sokağa çıkıyor. Karşısına çıkan ilk kadını kesiyor ve deşiyor. Fakat size üzücü bir şey daha söyleyeyim. İnsanların çoğu bunu seyretmiş. Müdahale etmemiş. Neden müdahale etmedi insanlar? Konya’da sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak için müdahale eden çocuğun almış olduğu cezayı görünce insanlar korkudan müdahale edemez oldular. Bu bir hukuki düzenleme yapılması gereğini ortaya çıkarıyor. Bir kadına bir erkeğe bir çocuğa bir engelliye karşı bir şiddet sarmalı içerisine düşmüş kişi saldırı gerçekleştirirse, her vatandaş o noktada bir devlet görevlisi gibi hayatı korumak için müdahale etme yetkisine hukuken sahip olmalıdır. Ve bundan dolayı da cezalandırılmamalıdır.

Biz Zafer Partisi olarak bahçeye kadına karşı şiddet anıtı diktik. Hiç dilemiyorum ama üzerinde bu anıtın bir de vazo olacak. Bir kadın eğer öldürülürse, katledilirse onun anısına bu vazonun içinde bir gül kuruyana kadar yer alacak. Böylece çevreye yine bir kadının öldürüldüğünü adeta sessiz  bir çığlıkla bu anıt duyuracak. ” sözlerine yer verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!