Zafer Partisi Gurbetçilerin Vergi ve Mal Varlığı Sorununu Çözeceklerini Söyledi

Zafer Partisi Gurbetçilerin Vergi ve Mal Varlığı Sorununu Çözeceklerini Söyledi

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman milyonlarca gurbetçinin yaşadığı vergi ve mal varlığı sorununu Zafer Partisi iktidarında çözeceklerini dile getirdi.

Zafer Partisi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Aslan Yaman şunları söyledi:

“Hükümet 2018 yılında aldığı bir kararla Avrupa ülkeleri ile otomatik bilgi paylaşım sistemini kabul ederek uygulamaya koydu. Şu anda otomatik bilgi paylaşımı yapılan ülke sayısı 54’e ulaşmış durumda. Sisteme göre yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki varlıklarına ilişkin bilgiler yaşadıkları ülkelerin gelir idareleri tarafından otomatik olarak alınabiliyor.”

“İşte sorun da tam burada başlıyor Türkiye’deki varlıklarının değerleri ile yaşadıkları ülkedeki ödedikleri vergiler dikkate alınarak anlamlı bir ilişki kurulamıyorsa, edinme tarihine, değerine ve Türkiye’de bu kazançların vergilendirilmiş olup olmadığına bakılmaksızın resen verdin tarh edilerek vatandaşlarımız ödemeye zorlanıyor.”

“Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasına bakılmadan vergilerini ödemediği kabul edilen gurbetçilerimiz tarh edilen veriyi ödeyemezse hapse atılıyor.”

“Hapis kabusu yaşamak istemeyen gurbetçilerimiz de mal varlıklarını yok pahasına satarak ülkemizden büyük bir finansal kaynağın Avrupa’ya geri dönmesi için hazırlık yapıyor. Bu durumdaki vatandaşlarımız son derece endişeli. Kendilerini yalnız bırakılmış ve aldatılmış hissediyorlar. Oysa bu konu ilgili ülkelerin vergi idarelerinin insafına bırakılacak bir konu olmadığı gibi mevcut anlaşmalar kapsamında dahi zoraki vergilendirmelerin önlenmesi mümkündür.”

“Zafer iktidarından gurbetçilerimizin bu sorunu yakından takip edilecek, milyonlarca gurbetçimizin mağdur olması önlenecektir.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!