Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat: ‘Kavganın göbeğidir benim yerim’

featured

Ambargo Tv’de yayınlanan Kitabın Ortası canlı yayınına, Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat konuk oldu. Gazeteci ve Sunucu Cevriye Yavuz Doğan’ın (6 Eylül 2023) tarihinde gerçekleştirdiği yayında ‘Kavganın göbeğidir benim yerim’ adıyla Cezmi Polat ile röportaj gerçekleştirildi.

Çok uzun yıllar mücadele verdiniz ve 40 yıla yakın bir süre Milliyetçi Hareket partisinde yer aldınız size sormak istiyorum rahmetli Alparslan Türkeş’in de çok yakın bir isimdiniz. Unutamadığınız bir anınız var mı?

Unutamadığım en önemli şeyi Türk kültürüydü hayatımda gördüğüm en hoşgörülü samimi Babacan Başöğretmen Bilge bir insandı ancak disiplinsizliği kesinlikle kabul etmezdi. liderdi keşke başvurular çoğalmış olsa ki bu ülkenin İlk baş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür son başta Türkeştir anlatılacak çok şey var da çok fazla o konulara girmek de istemiyorum Çünkü hayatımın dönüm noktasıydı Başbuğ vefatı Allah nur içinde yatırsın büyük bir insandı Türk milleti için büyük bir kayıptı Ülkücü hareket için büyük bir kayıptı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden 40 yıl mücadele verdiğiniz Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılma sebebiniz neydi?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal kimliğini üç hilali laf söylemem söyletmem mevcut şu an partiyi yönetenlerle aynı düşünceleri paylaşmış olsaydım zaten o partide devam ederdim. Siyasi olarak benim bana göre yaptığım en büyük hata iyi partinin kurucusu olmaktı ki zaten iyi Parti’nin kurucusu olduktan Kısa bir süre sonra da istifa ettim. Siyaseti bırakmıştım ağırlıklı Erzurum’da kalıyordum Ankara’ya da zaman zaman gidip geliyordum Sayın Özdağ daha önce bildiğim bir isim yine başka arkadaşlarımız da var onlarla sohbet ettiğimizde düşünceleri anlattıkları örtüştüğü için Zafer Partisinin kurucusu oldum eğer Zafer partisinin Misyon değerleri hedefleri benim ideallerimle örtüşmemiş olsaydı ben zaten başında olmazdım çünkü Zafer Partisi ölçüsü Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği savunan Bir siyasi babasından aldığı bir misyon var rahmetli Muzaffer Türk milliyetçisi olan önemli bir şimdi rahmetli Başbuğun yol arkadaşıydı. Türk milliyetçiliği noktasında samimiyetine inandığım bir insan inandığın içinde bu parti kendisine beraber görev yapmaya gayret ediyorum eğer inanmamış olsaydım ben Zafer Partisi’nin mensup olmazdım.

Zafer Partisi’nde Çok Değerli İnsanlarımız Var

Polat konuşmasında:” Zafer Partisinde de çok değer verdiğim arkadaşlarım var kıymetli insanlar var konularını hakim arkadaşlar var yani Zafer Partisi kadroları hem akademisyen Hem daha önce Milliyetçi Hareket Partisi ile Milletvekilliği Genel Başkan Yardımcılığı yapan, İyi Partide Milletvekilliği Genel Başkanlığı Yardımcılığı yaptığı için donanımı yüksek olan strateji konusuna hakim bir çok kitap yazmış yetişmiş insanlar var. Doğal olarak ki Türkiye’de bütün siyasi partiler Lider hareketi olarak değerlendirilir yani partinin başındaki kişiye göre insanlar bakar  aşağıdaki kadroyu falan çok fazla görmezler zaman zaman bize de söylüyorlar ya ümit ediyoruz daha başka kimse var mı o parti bu partiye çok kıymetli insanlar var yani şu an ülkeyi yönetenlerden kat ve kat donanımlı birikimli arkadaşlarımız var ama lider yapısı olduğu için Türk milletinin genel karakteristik yapısında var Onun için partimizin de Genel Başkanı olması hesabıyla insanlar Ümit hocayı tanıyorlar ki yani ben sen genel başkan diye hitap ederim Ama birçok insan Ümit hoca diye söylüyor hocam diyorlar.” ifadesini kullandı.

Polat devamında:” Bir yere gidiyorsun hocam diyor fotoğraf çektirebiliyor koşa koşa sarmıyorum genç çocuklar, genç kızlar, yaşlı teyzeler, Yaşlı insanlar, genel başkanına karşı belli bir sevgiyle saygıları var bu da bizi de mutlu ediyor ama onun dışında partide gerek başkanlık divanında gerek genel başkan danışmanlığı görevini ifa eden gerekse dışarıdaki çalışma gruplarında çok donanımlı çok kıymetli arkadaşlarımıza bunların hepsinin ortak hedefi Türk devletinin ilelebet Payidar kalması ve Türk milletinin huzurlu refah içinde yaşaması.” dedi.

Cezmi Polat kimdir? Cezmi Polat İYİ Parti'den neden istifa etti?

”Türk Devleti Önemli Bir Devlet Türk Milleti Şükran Duyulacak Büyük Bir Millet”

Cezmi Polat:” Türk devleti önemli bir devlet Türk Milleti şükran duyulacak büyük bir millet eğer biz milletimizi sevmemizden dolayı rahatsız olan varsa cana cehenneme Atatürk’le sorumlu olanların canı cehenneme Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesiyle sorunlarının oran varsa onların da canı cehenneme” söyledi.

Vatanımızı Bölmeye Çalışanlara Karşı: Zafer Partisi Olarak Niyetimiz Yok 

Polat:” Kendisini Türk milletine mensup gören Türk Devleti’nin yanında olan herkesin başımızın üstünde yeri var ayrım falan yapmadan bizim meseleye bakışımız bu onun için Zafer Partisi bu Misyonu yerine getiren bir siyasi parti ülkesinin seven hiç hukuk yok muydu vardı uluslararası hukukta vardı şimdi ne oldu ki bu açık net kaçak girmiş bu ülkeye kaçak giren kişinin karşılığı yakalandığı sığınmacılar da bir savaş olduğu için ülkemize gelmişler ve açık ve net hukuk diyor ki bu ülkede savaş bittiğinde geri dönüş esas daha bunun hukuku süreci falan nedir bu ama eğer bir yerlerden talimat almışlarsa bu ülkeyi dün Kürt Türkleri bölemedi, Alevi şimdi dedi bölemedi bölemediler. Şimdi sessiz istilayla mı bölmek istiyorlar ama bunu herkesle bilsin Zafer Partisinin mensupları var olduğu müddetçe biz bu inançla devam ettiğimiz müddetçe bu ülkeyi kimseye böldürmeye niyetimiz yok bedeli ne olursa olsun.” dedi.

Cezmi Polat son sözlerini aktardı:” Bunun içinde buradan ülkeyi yönetenlere de sesleniyorum Bu millet size bu kadar yıldır görev verdi yetki verdi bu ülkenin geleceğine yönelik yatırım yapın yani artık kendi şahsi yandaşlarınızı kayırmaktan vazgeç bu ülkedeki Her insan her türlü hizmete layıktır bizim zaten Arzu ettiğimiz uğraştığımız bu ülkede iç çatışma olmasın ötekileştirilme olmasın bu ülkedeki insanlar birlik ve bütünlük içerisinde kardeş gibi yaşasınlar bizim bütün çabamız gayretimiz bunlar.” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Cezmi Polat ile olan röportajın tamamına ulaşmak için:

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!