Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Saray Rejimi Türk Polisinin Onurunu Kırıyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Saray Rejimi Türk Polisinin Onurunu Kırıyor

Mersin’in Mezitli ilçesinde Polis Memuru Nagehan Ekiz  AKP’li ilçe başkanının eziyetlerine dayanamayarak intihar etti. Konuyla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Özdağ; Türk polisini güçlü ve zayıf yanları, hataları ve sevapları ile iyi tanırım. Yıllarca Polis Akademisi ve değişik kurslarda binlerce polis eğittim. Çok zor şartlarda çalışır ve bu vatanı çok severler. SARAY REJİMİ TÜRK POLİSİNİN ONURUNU KIRIYOR. ZAFER PARTİSİ POLİSİN YANINDADIR.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Saray Rejimi Türk Polisinin Onurunu Kırıyor.

Polis memuru Nagehan Ekiz’in babası Emekli başkomiser  Adil Ekiz kızının yaşadıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Ekiz kızının AKP Mezitli İlçe Başkanı, yardımcısı ve sekreterinin hakaretlerine uğradığı için “ Ben Ay Yıldızlı Üniforma Taşıyan Şerefli Bir Türk Polisiyim” diyerek intihar ettiğini ileri sürdü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Saray Rejimi Türk Polisinin Onurunu Kırıyor Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Saray Rejimi Türk Polisinin Onurunu Kırıyor

AKP İL SEKRETERİ: POLİS AZARLAMAKTAN BIKTIM
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Başarır, şunları söyledi:
AKP Mezitli ilçe binasında rahatsızlanan arkadaşının yerine iki saatliğine görev yapan bir polis kızımız, AKP ilçe başkanının sekreteri tarafından hakarete uğrar ve aynen şunu söyler: “Görevli polis nerede? Ben burada polis azarlamaktan bıktım.”

“BU KIZI HEMEN SÜRGÜNE GÖNDERİN”
Bunun üzerine kendisini uyaran polisi AKP Mezitli İlçe Başkanı’na şikayet eder, sicilini ister. AKP Mezitli İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü’nü arar ve “Bu kızı hemen sürgüne göndereceksiniz” der.

AKP’Lİ YÖNETİCİ: BUNLARIN BAŞINI EZECEKSİNİZ Kİ
Mezitli İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, polis kızımızı zorla AKP ilçe binasına götürerek, sekreterin odasında “Sokak kadını ağzıyla konuşuyorsun, çabuk sekreterden özür dile” der. Polis kızımız “Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim” şeklinde karşılık verince odada bulunan AKP İlçe Başkan Yardımcısı “Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesin” der ve kendisini odadan kovarlar.

MERSİN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA 
Konuyla ilgili olarak Mersin Valiliği’nden yazılı bir basın açıklaması geldi. Valilik, intihar eden polis Nagihan Ekiz’in kimseyi suçlamadığını, geride bir not bırakmadığını ileri sürdü:

“Öncelikle Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurumuzun intiharı hem emniyet teşkilatımızı hem de bizleri derinden üzmüştür.
27.08.2021 tarihinde Mezitli’de siyasi parti ilçe binasında görevli polis memurunun iki saatliğine izinli olduğu zaman zarfında merhume burada bir defaya mahsus görevlendirilmiştir.
Bu süre içerisinde ilçe binasında görevli sekreter hanımla bir nedenle karşılıklı diyalog sonrası Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli şube müdürünün olaya müdahale etmesinden bir ay sonra vuku bulan intihar olayına herhangi bir belge, bulgu, inceleme ve merhumenin herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetinin olmamasına rağmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya değerlendirmeleri ve paylaşımları üzüntümüzü daha da artırmıştır.
Konu ile ilgili olarak merhumenin intiharından sonra Bakanlığımız emniyet emeklisi olan kıymetli babasının beyanları üzerine 27.09.2021 günü tüm yönleriyle hemen inceleme başlatılmıştır.
Merhumenin acılı ailesine ve polis teşkilatımıza baş sağlığı ve sabırlar dileriz.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!