Zafer Partisi duyurdu: Kılıçdaroğlu ve Özdağ anlaştılar, yarın birlikte açıklama yapacak

featured

ANKARA– Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi arasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin yapılan görüşmelerde sona gelindi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ile son bir görüşme yapacaklarını açıklamasının ardından yarın (24 Mayıs) kararlarını ilan edeceklerini duyurmuştu.

Zafer Partisi’nden yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın ortak açıklama yapacakları belirtilerek, “Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarın (24 Mayıs) saat 11.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin ortak basın açıklaması yapacaklardır” denildi.

Görüşmeye ilişkin Ümit Özdağ’dan açıklama geldi. Özdağ açıklamasında, ”Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık. Yarın saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

İşte Özdağ’ın o paylaşımı;

MUTABAKAT METNİNDE NELER VAR?

Özdağ, Kılıçdaroğlu’na sunduğu mutabakat metniyle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada “Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek” ifadelerine yer vermişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!