Zafer Partili Yılmaz: “Hedefimiz, evlatlarımızın çocukluklarını güven ve keyifle yaşayacakları bir Türkiye”

Zafer Partili Yılmaz:

Zafer Partisi Kadın ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Nihal Yılmaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Zafer Partisi olarak hedefimiz, evlatlarımızın çocukluklarını güven ve keyifle yaşayacakları bir Türkiye” ifadelerini kullandı.

20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl Kasım ayının 20’nci günü Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Zafer Partisi Kadın ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Nihal Yılmaz, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların güvenle yaşayacakları bir Türkiye sözü verdi.

Yılmaz, “20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bütün dünyadaki çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla, Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi benimsendi. Ayrım gözetmeme, katılım hakkı, çocuğun yüksek yararı, yaşama gelişme hakkı temel ilkeleri baz alınarak benimsenen bu sözleşmenin gerekleri ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tam anlamıyla yerine getirilmemektedir. Çocuklar, bedensel ve fiziksel olarak sömürülmeye devam etmektedir” diyerek, ülkemiz ve dünyadaki çocuk hakları ihlallerine dikkat çekti.

Türkiye’deki kadın ve çocuk politikaları hususundaki hataları anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Ülkemizde zaten kadın ve çocuk politikalarıyla ilgili olarak uygulamaları yeterince yerine getirmeyen hükümetin, ekonomik politikalardaki hataları nedeniyle de çocuklarımız beslenme, barınma, güvenlik, sağlık ve sosyal yaşam gibi haklarını gün be gün kaybetmektedirler.

Zafer Partisi olarak hedefimiz, ailelerin, çocuklarının geleceklerinden endişe etmeyecekleri, evlatlarımızın da çocukluklarını güvenle, keyifle yaşayacakları bir Türkiye’dir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, yarınımızın büyükleri sevgili çocuklarımız; gününüz kutlu olsun.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!