Zafer Partili Seven: 99 Yıl Önce İzmir’de Denize Döktük, İktidarımızda Adalardan Denize Dökeceğiz

Zafer Partili Seven: 99 Yıl Önce İzmir’de Denize Döktük, İktidarımızda  Adalardan Denize Dökeceğiz

Zafer Partisi Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sultan Neslihan Seven, Yunanistan’ın İzmir’e komşu adalarda cüretkar bir biçimde askeri tatbikat yapması üzerine yazılı bir Basın Açıklaması yaptı. Yunanistan’ı ve Yunanistan’In cüretkâr tavırlarına ses çıkarmayan AKP iktidarını sert bir dille eleştiren Seven’in Basın Açıklaması şu şekilde:

“Yunanistan, Ege Adaları üzerinden tahriklerine devam ediyor… 2004’ten beri Türkiye’den mukabele görmeden 18 adamızı işgal ederek silahlandıran Yunanistan geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin dibinde bulunan birkaç adada askerî tatbikat yaptı.

Yunanistan’ın 29 Eylül’de Sakız Adası’nın karasularında tatbikat yapmasına Hükümet seyirci kalmıştır.  Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, 2004’ten beri Yunan işgali altında olan İzmir Koyun Adası’na 29 Eylül’de askeri helikopter ile gelerek Yunan askerlerini denetledi. Yunan bayrağı altında, İzmir Karaburun’u fon olarak kullandı. Fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Hardalias, tahrikkâr bir şekilde, “Her ada, her küçük ada, her kayalık adacık, bir Yunan yurdu! Her yerdeyiz!” ifadelerini kullandı. Aynı gün Yunan Milletvekili Vasillis Ypsilantis de 2004’ten beri Yunan işgali altında olan Aydın Eşek Adası’na geldi.

13 Şubat 1914’te Yunan Hükümetine tebliğ edilen Altı Büyük Devlet Kararı ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması Madde 12 gereğince egemenliği Yunanistan’a devredilen adaların dışında kalan örneğin, Zürafa Kayalıkları, Koyun Adaları, Hurşit Adası ve hatta Girit civarında bulunan Bergitsi, Sıgri, Tokmakia, Kasonisi gibi ada ve adacıklar üzerinde Türkiye’nin egemenliği hukuken devam etmektedir.

2004’ten itibaren Yunanistan tarafından iskana açılan 18 ada aslında Türkiye’ye aittir. Ege denizinde Türk kara suları 6 deniz milidir. Bu bağlamda baktığımız zaman İzmir Koyun adası, Bulamaç adası, Kalimnos adası ve keçi adası 6 mil içerisinde yer alıyor. 9 adanın karasuları, bitişik bölge, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge ve hava sahası Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir.

İzmir Koyun sahile olan uzaklığı ise 3,5 deniz milidir. Türk karasularında ve Türk adalarında kamu düzenini sağlamaktan İçişleri Bakanlığı ile bakanlığa bağlı olan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı sorumlu. Ancak bu ada 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünden sonra FETÖ’cü teröristlerin rahatlıkla geçebildikleri bir terörist adası olmuştur.

Yunan işgali altındaki adaların hesabını veremeyen AKP İktidarının diğer işgal edilen adalarımızda olduğu gibi Koyun Adası’nın bugünkü konumuna gelmesinde büyük kusurları vardır. Sıralamak gerekirse;

  1. 2004 yılında Koyun Adası’nın işgaline ve 2006 yılında, adada Yunanistan Ege Üniversitesi Denizcilik Fakültesi kurulmasına Türkiye’den hiçbir tepki gelmedi.
  2. Başbakan Binali Yıldırım’ın, 20 Temmuz 2015’te, Türk toprağı olan Koyun Adası’na, adadaki Yunan polisi ve Yunan gümrük kontrol noktalarından geçerek (pasaportla) girdiği haberi Yunan basınında yer aldı. Yunan bayrağı çekilmiş tekne ile İzmir Koyun Adası’na giden ve adaya pasaportla giren Yıldırım, Yunan işgaline meşruiyet kazandırmıştır.
  3. Buna mukabil Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos da 19 Temmuz 2017’de İzmir Koyun Adası’na pasaportsuz girmiş ve adada konuşlu Yunan askeri üssünü Başkomutan sıfatıyla ziyaret etmişti. Adadaki Yunan askerlerini denetleyen Pavlopoulos egemenlik ve bayrak gösterisi yaparak Türkiye’ye meydan okumuştu.
  4. Kendi adalarımızda Türkiye’ye meydan okunurken, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olanı biteni tiyatro izleyicisi gibi seyretti. Diğer işgal edilen adalarımızda olduğu gibi Koyun Adası da Lozan’a aykırı olarak silahlandırıldı. Koyun adasındaki kara üssünde 1 tabur asker, deniz ve helikopter üssünün yer aldığı bilinmektedir.

Bu bilgilendirmelerden sonra diyoruz ki: “Ey Yunanistan, haddini bil! Bizi işgallere sessiz kalan AKP iktidarı ile karıştırma. Bu hadsizliğin devam ederse, Zafer Partisi iktidarında atalarımız nasıl dedelerinizi 99 yıl önce İzmir’den denize döktüyse, biz de onların torunlarını işgal ettiğiniz adalardan denize dökeriz. Asla unutmayın ki, Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!