Yüzde 70 Korkusu… Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı, Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Fırladı!

featured

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3’ten yüzde 58’e çıkarıldığını açıklamıştı.

“YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 58’E ÇIKARILDI”

“Enflasyon patikamızda önemli güncelleme gerçekleştirdik. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e (önceki yüzde 22,3), 2024 için yüzde 33’e (önceki yüzde 8,8) yükselttik. 2025 sonu enflasyon tahmini yüzde 15 olarak belirlendi” demişti.

TÜİK’in enflasyon verilerini değerlendiren uzmanlar, yılsonu enflasyonunun yüzde 70’e ulaşacağını belirtti. Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, “Yıl sonu %58 tahmininin de tutması artık çok zor” dedi.

Enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94 oldu. Böylece yıllık enflasyon 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ağustos ayı enflasyonu daha şimdiden yüzde 58’in üzerine çıktı.
Ekonomistler, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve iktisatçı Mustafa Sönmez, değerlendirmelerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) yılsonu enflasyon tahminine değindi.

Hayri Kozanoğlu, yılsonu enflasyon tahmininin tutmasının artık çok zor olduğunu belirterek, “2023 enflasyonu yüzde 70’in üzerinde gerçekleşecek” öngörüsünde bulundu.

İktisatçı Mustafa Sönmez de 2023 enflasyonunun yüzde 70’i geçeceğini belirterek, “Ortada enflasyon indirme çabası yok” eleştirisinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!