Yurt dışından verilen siparişlerde yeni dönem başlıyor: Takip edilecek

featured

Gümrük Genel Müdürlüğü, bundan sonra Türkiye’ye gelen her paketin hangi alışveriş sitesinden temin edildiğinin dijital ortamda bildirilmesini istedi. Kargo ve lojistik firmaları, her paket için bu bilgiyi paylaşacak.

TÜM ÜLKELERDEN GELEN PAKETLER İÇİN GEÇERLİ

CNBC-E’den Fırat Gazel’in haberine göre, Bu uygulama sayesinde, yurt dışından hangi alışveriş sitesinden ürün alındığı detaylı olarak izlenebilecek. Söz konusu düzenleme, coğrafi sınırlama olmaksızın tüm ülkelerden gelen paketler için geçerli olacak.

YENİ SİSTEM 15 AĞUSTOS’TA

Yeni sistemin 15 Ağustos’a kadar hazır hale getirilmesi planlanıyor. Ayrıca, uygulamanın daha basit gümrük beyannameleri üzerinden “pazaryeri” olarak adlandırılan bir alanla yapılması isteniyor. Doğru bilgi sağlanmaması durumunda, kargo şirketlerine ceza uygulanacak.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’ye hızlı kargo veya posta yoluyla getirilen ürünlerin gümrük vergileri önemli ölçüde artırıldı ve gümrük müşaviri gerektirmeyen ürünlerin değer sınırı 150 eurodan 30 euroya düşürüldü.

2009’da 1500 euro olan bu sınırın zamanla önce 150 euroya, ardından 30 euroya çekilmesiyle, yurt dışı alışverişlerinin gümrük müşaviri ücreti, gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi yükü nedeniyle önemli ölçüde azalması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!