Yunanistan’ın şımarıklığına ödün ve ödül vermenin sebebi ne olabilir?

Yunanistan’ın şımarıklığına ödün ve ödül vermenin sebebi ne olabilir?

Türkiye düşmanlığının dozunu son yıllarda giderek arttıran Yunanistan’a karşı AKP hükümetinin sessizliği sürerken, CHP ve İYİ Parti’nin Türk düşmanı Papandreu’ya “barış ödülü” vermesine Zafer Partisi tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın “Türkiye, İmroz Tenedos ve İstanbul’daki Rum azınlığa saygı göstermelidir. Türkiye, yerel özerklik ve özyönetim sisteminin kurmalı ve Lozan Antlaşması’nın 14. maddesi hükümlerine tam olarak uymalıdır” sözlerine AKP hükümetinden bir tepki gelmedi.

Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timur, “Batı Trakya Türk basınından öğrendiğimiz ve bir süredir Türk dışişlerinin tepki vermesini beklediğimiz Dendias’ın açıklamasına, AKP hükümeti tarafından adeta yutkunulmuştur. Biz bu açıklamaya sessiz kalınmasına öfkelenirken, CHP ve İYİ Parti, dededen toruna kin, nefret ve ebedi Türk düşmanlığı tohumları ekmekten başka katkısı olmayan Türkiye düşmanı Papandreu ailesinin torunu Yorgo Papandreu’ya, Ankara’da dostluk ve barış ödülü vermiştir. AKP’nin Yunanistan’a her konuda verdiği olağanüstü tavizler ile Kılıçtaroğlu-Akşener ikilisinin Türk düşmanı Papandreu’ya dostluk ödülü vermesi, birbirinden çok farklı değildir” dedi.

AKP hükümeti de Yunan Bakanı ile aynı görüşte mi?

Yazılı bir basın açıklaması yapan Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timur, “Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias,Türkiye’de Gökçeadalı Rumların kurmuş olduğu İmrozlular Derneği’nin yeni yıl pastasının kesilmesi törenine internet bağlantısıyla katılarak, ‘Türkiye, İmroz (Gökçeada), Tenedos (Bozcaada) ve İstanbul’daki Rum Azınlığa saygı göstermelidir. Yerel özerklik ve özyönetim sisteminin kurulması ve kişilerin ve mülklerinin korunması ile ilgili olarak, gayrimüslim yerli nüfusa sağlanan garantilere ilişkin Lozan Antlaşması’nın 14. Maddesi hükümlerine tam olarak uymalıdır’ demiştir. Buna karşılık Ak Parti Hükümeti’nden hiçbir açıklama yapılmadı. Ak Parti Hükümeti, Yunan Bakan Dendias ile aynı görüşte mi?” diye sordu.

Azınlıklar konusunda Türkiye’nin sadece Lozan Antlaşması ile sorumlu olmasına karşın, Yunanistan’ın 1913 Atina Antlaşması, 1919 Neuilly Antlaşması ve 1923 Lozan Antlaşması ile Yunanistan’daki Müslüman azınlığa karşı 3 ayrı antlaşma ile sorumlu olduğunu hatırlatan Sedat Timur, “Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığın, uluslararası antlaşmalardan doğan bütün haklarını gasp eden Yunanistan’dır. Ayrıca Adalar denizinde “Egemenliği Antlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmemiş Ada, Adacık ve Kayalıklar (EGAYDAAK)” Yunanistan tarafından uluslararası hukuk açık açık çiğnenerek işgal edilmiştir. Bunun dışında İtalya’dan devraldığı, esasen Türkiye’nin hakkı olan adaları da uluslararası antlaşmalara aykırı olarak silahlandırmaktadır” sözleriyle Yunanistan’a tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Timur, açıklamasına şöyle devam etti; “Tüm bu hukuksuzluklara rağmen, Yunanistan pişkin bir vaziyette Türkiye’yi suçlamakta, Ak Parti hükümeti ise Yunanistan’a olması gereken reaksiyonu göstermediği gibi konuya olan, nedeni bilinemeyen sessizliğini iktidar olduğu ilk günden bu yana sürdürmektedir.”

Sarı Muhalefetin “Barış Ödülü” vermesi, iktidarın taviz vermesinden farklı değil

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener’in Yorgo Papandreu’ya Ankara’da barış ve dostluk ödülü vermesini de sert bir dille eleştiren Sedat Timur, “Ülkeyi yönetmeye talip olduklarını ifade eden Sarı Muhalefetin iki genel başkanı, Atatürk – Venizelos zamanında tesis edilen, Türk – Yunan dostluğu yerine, dededen toruna kin, nefret ve ebedi Türk düşmanlığı tohumları  ekmekten başka katkısı olmayan Türkiye düşmanı Papandreu ailesinin, Yunan Dışişleri Bakanı iken Türkiye’nin AB girmesine engel olmak için açık açık tavır alan torun Yorgo Papandreu’ya, Ankara’da dostluk ve barış ödülü vermelerinin izahı yoktur. Ak Parti’nin tavizkar tavrı ile Sarı Muhalefetin Türk düşmanına ödül vermesi birbirinden çok da farklı değil” değerlendirmesinde bulundu.

Adaları geri alacağız

Açıklamasının son bölümünde, işgal edilen adaların Zafer Partisi iktidarında geri alınacağı sözünü veren Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timur, “Asil Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesini temsil eden Zafer Partisi iktidarında, Yunanistan’ın Adalar denizindeki uluslararası hukuku yok sayan işgalci yayılmacılığı sona erecektir. Batı Trakya Türklerinin temel insan hakları ve özgürlüklerini gasp ederek yok sayan Yunanistan’a uluslararası sözleşmelerden doğan hükümlülerini yerine getirmeleri için BM ve uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere tüm hukuk zemininde girişimde bulunarak bu konunun aralıksız takipçisi olacağız” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!