Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Ermenistan özel harekatçılara Azerbaycan’a karşı savaşmak için eğitim (ESEA) verdi

Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Ermenistan özel harekatçılara Azerbaycan'a karşı savaşmak için eğitim (ESEA) verdi

Yunanistan ve GKRY, Ermenistan özel harekatçılara Azerbaycan’a karşı savaşmak için eğitim (ESEA) verdi.

Army sitesinin aktardığına göre, 06-17 Aralık 2021 tarihleri arasında, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Ermenistan’ın Üçlü İşbirliği Programı çerçevesinde Sefer İdaresi personelinin katılımıyla Kıbrıs’ta Özel Hassas Keskin Nişancı (ESEA) kalemlerinde ortak bir eğitim gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, ortak eğitimin amacı, ESEA görevlerinin organizasyonu, tasarımı ve yürütülmesinde muharebe kabiliyetini artırmaktı. Özellikle keskin nişancıların düzenli kullanımı, orta ve uzun mesafelerden ateşlenen atışlar, varsayımsal senaryolara dayalı operasyonel atışlar ve “ESEA – 2021” adı altında Asker Sonrası Düzenli Tatbikat’ın (TAMS) yürütülmesi eğitimin konuları arasında yer alıyor.

Sitenin aktardığına göre, Ulusal Muhafız keskin nişancılarının özel ortak eğitime katılımı, ek deneyimler kazanma fırsatı ve IGC’nin özel harekat ekiplerinin operasyonel olanaklarının artmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, Yunanistan-GKRY ve Ermenistan arasındaki Üçlü İşbirliği Programının uygulanmasıyla birlikte, üç ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasındaki  işbirliğini yansıtıyorlar.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!