Yunanistan Hollandalı gazetecinin çıkışını konuşuyor!

Yunanistan Hollandalı gazetecinin çıkışını konuşuyor!

 Yunanistan, Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel’in sığınmacıların Türkiye’ye geri itilmesi konusunda Başbakan Kiryakos Miçotakis’le yaşadığı tartışmayı konuşuyor.

Yunanistan , Başbakan Kiryakos Miçotakis ile Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel’in  yaşadığı ‘restleşme’yi konuşuyor. Atina’da hükümete yakın duran basın kuruluşlarının ‘provokasyon’ iddiasına rağmen, Miçotakis ile Beugel arasında yaşanan diyalog ve genel olarak sığınmacılar meselesi bugün Yunanistan gündemine damga vurmuş durumda. Sol muhalefet Miçotakis’i eleştirirken, iktidara yakın basın Hollandalı gazeteciyi ‘Türkiye destekçisi’ olmakla suçladı.

Beugel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Atina’daki ortak basın toplantısında “Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?” diye sorduğu Miçotakis’in öfkeli tepkisiyle karşılaşmıştı. Yunanistan Başbakanı Beugel’i azarlarken, her seferinde ‘evet’ yanıtını almasına rağmen ısrarla “Bizim Sisam’daki kampımızı ziyaret ettiniz mi?” diye de çıkışmıştı.

“Beugel,sosyal medya üzerinden Miçotakis’i bir kez daha yalanladı”

Hollandalı gazeteciyse, sosyal medya üzerinden Miçotakis’i bir kez daha yalanladı. Beugel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Miçotakis’in mülteci ve göçmenler meselesinde kontrolü elden yitirdiğini, Yunanistan Başbakanı’nın geri itmeler konusunda halkına ve dünya kamuoyuna gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Beugel ayrıca, Miçotakis’in iddiasının aksine Sisam’daki mülteci kamplarını ziyaret eden ilk gazeteci olduğunu vurgulayarak, Yunanistan hükümetinin aksine bu kamptaki insanların yaşam savaşı verdiğini belirtti.

“Miçotakis, dolaylı yoldan suçlamaları kabul etti”

Yunanistan’da muhalefete yakın yayın yapan basın kuruluşları da, son dönemde bizzat Mitsotakis’in Hollandalı gazetecinin iddialarını destekleyen nitelikte mesajlar verdiğini hatırlattı. Efimerida ton Sintakton Gazetesi, Miçotakis’in kısa süre önce ‘Ege’deki mülteci akınının önüne yüzde 90 oranında geçildiği mesajını verdiği’ni belirtti. Haberde, Yunanistan hükümetinin bu ‘başarısının’  sahil güvenlik ekiplerinin mülteci ve göçmen botlarını Türkiye kıyılarına yönlendirmesiyle sağlandığına dikkat çekildi; Miçotakis’in dolaylı yoldan hükümetine yönelik suçlamaları kabul ettiği vurgulandı.

Kaynak:GazeteDuvar

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!