Yunan Başbakan Miçotakis: İlk olumlu adım

Yunan Başbakan Miçotakis: İlk olumlu adım

Oruç Reis gemisinin arama bölgesinden ayrılmasının ardından Selanik’te konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Oruç reis gemisinin Doğu Akdeniz’den ayrılmasını ‘ilk olumlu adım’ olarak niteledi. Bu adımların devam etmesini umduğunu söyleyen Yunan Başbakan Miçotakis, “Gerginliğin azaltılmasına dair gerçek deliller olursa Yunanistan her zaman Türkiye ile yeni görüşmelere hazır” diye konuştu.

NATO araya girdi

Türkiye ve Yunanistan arasında bölgede tansiyon artarken NATO araya girerek müzakere çağrısı yapmıştı. Bu kapsamda yapılan çağrıya Türk tarafı olumlu yanıt verdi. Ancak Yunan tarafı müzakere çağrısını önce reddetti, sonra da sadece şartlarını bildirmek için masaya oturacaklarını açıkladı.

Son olarak Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk-Yunan askeri heyetleri arasında “Ayrıştırma Usulleri”nin ele alındığı NATO Karargahında teknik toplantı yapıldığını duyurdu. Atina’dan ise böyle bir görüşmenin gerçekleşmediği açıklaması geldi.

Savunma Bakanlığının açıklamasına göre “askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü” toplantıda, taraflar görüş alışverişinde bulundu. Bakanlık, müteakip toplantının önümüzdeki günler için planlandığı aktarmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!