YSK’dan Yeni Karar: İkinci Tur İçin Yeniden Seçmen Kağıtları Dağıtılacak!

featured

13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapıldı. Milyonlarca vatandaşın sandık başına gittiği 2023 Genel Seçimleri tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Siyaset dünyasına damga vuran seçimlerde, cumhurbaşkanı adayları arasında yüzde elli barajını geçen olmadığı için seçimler içinci tura kaldı.Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimleri için YSK’dan yeni açıklama geldi. Bir kez daha sandık başına gidecek olan vatandaşlara yeniden seçmen bilgi kağıdının dağıtılacağı duyuruldu.

2023 Genel Seçimleri kapsamında milyonlarca vatandaş 14 Mayıs günü sandık başına giderek desteklediği cumhurbaşkanı ile milletvekili adayına oy verdi.

Görevdeki cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıktığı seçimlerde iki aday da yüzde elli barajını aşamadı.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura ertelendi. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlerden önce pek çok konu gündeme geldi.

Bunlardan bir tanesi de seçmen kağıtları konusu oldu elbette. Seçimden bir süre önce, oy vermek için belirlenen okullara giden seçmenlere seçmen bilgi kağıtları dağıtılmıştı. 14 Mayıs sonrası seçmen kağıdını saklayan vatandaşlar kadar çöpe atan ya da kaybedenler oldu.

AK Parti tarafından YSK’ya 2. tur için seçmenlere tekrar bilgi kağıdı gönderilmesi yönünde başvuru yapılmıştı.

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel konuyla ilgili verdiği dilekçede, ‘Ülkemizde ilk defa ikinci tur seçim yapılmaktadır. Seçmenler ilk defa yeni bir uygulama ile karşılaşmaktadırlar. İlk turda bile bazı art niyetli görevli görevsiz kişilerin ‘eğer seçmen bilgi kağıdınız yoksa oy kullanamazsınız’ gibi durumlarla karşılaşılmış, hatta okul bahçelerine seçmen bilgi kağıdı olmayanların alınmaması gibi durumlar da olmuştur. Seçmene kolaylık olması ve katılımı en üst seviyede tutmak için 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı 2’nci tur seçimi için seçmenlere seçmen bilgi kağıtlarının basılarak dağıtılması için gerekli kurul kararının alınmasını saygılarımla arz ve talep ederim’ ifadelerine yer verdi.

YSK, yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimi için yeniden seçmen bilgi kağıdının gönderilmesine karar verdi.

DHA’da yer alan habere göre, AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Açıklamada, ‘YSK müracaatımız üzerine 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı 2’inci tur seçimleri için tüm seçmenlere seçmen bilgi kağıdının tekrar dağıtılmasına karar vermiştir’ ifadeleri kullanıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!