YPJ, Kadınları Nasıl Birer Teröriste Dönüştürüyor?

YPJ, Kadınları Nasıl Birer Teröriste Dönüştürüyor?

Suriye’de ailevi ve toplumsal sorunları olan kadınlar kendilerine destek olunacağı bahanesiyle Türkiye’ye karşı kullanılmak üzere kadın teröristlere dönüştürülüyor.
The Guardian ise, Suriye’de artan kadın milis sayısını kaleme aldığı yazıda Suriyeli bir kadının hayat hikayesi üzerinden konuyu ajitere ederek anlatıyor ve tam olarak şu ifadelere yer veriyor:

“Trump yönetimindeki ABD birliklerinin yıllardır Kürt liderliğindeki güçlerle ittifak yaptıkları Suriye’nin kuzeydoğusundan çekileceğini açıklaması ardından Türkiye, Rasulayn dahil olmak kuzeydoğu Suriye’de Kürt güçlerinin elindeki sınır kasabalarına derhal bir saldırı başlattı.
Suriyeli Serekaniye, 2020 yılının sonlarında ailesine Kadın Koruma Birimleri’ne (YPJ) katılmak istediğini söyledi. Tamamı kadınlardan oluşan, Kürtlerin önderlik ettiği milisler , erkek muadilleri Halk Koruma Birlikleri’nden (YPG) kısa bir süre sonra, görünüşte bölgelerini İslam Devleti’ni (Isis) de içerecek çok sayıda gruba karşı savunmak için 2013’te kuruldu.
Serekaniye, Suriye genelinde son iki yılda milis kuvvetlerine katılan yaklaşık 1000 kadından biri. Birçoğu Türkiye’nin saldırılarına karşı duyduğu öfke yüzünden YPJ’ye katıldı.”

(The Guardinan’ın konuyu ele alma şeklini tam yansıtabilmek adına haberin bu kısmı tam olarak alıntılanmıştır.)
………

The Guardian’ın yayınladığı haberin içeriğine göre, YPJ aslında namus cinayetlerine ve/veya çok eşliliğe dayanamayan, kocası tarafından kürtaja zorlanan yahut dayatılan yaşam biçimini kaldıramayan kadınlara bir köy oluşturup burada sığınma evleri açarak yardım kisvesi altında bu kadınları kendi bünyesine alıyor, Türk düşmanlığı pompalayarak silahlandırıyor ve birer teröriste dönüştürüyor.
YPJ sözde Genel Komutanı Newroz Ahmed de bu çaresizliği kullanmalarını “Amacımız sadece silahını tutmak değil, farkında olmaktır” sözleri ile perdeliyor.
YPJ’ye katılan 5 bine yakın kadın, tarlada çalışmaktan, evlenmek ve çocuk sahibi olmaktan kaçarken roket güdümlü el bombası kullanma ve silah kullanma zorunluluğu ile birer teröriste dönüştürülüyor.
BM baskısı artana kadar YPJ, 18 yaşından küçük kadınları da bu gruplara ekleyerek çocuk askerler yaratıyordu.

 

Kaynak:https://www.theguardian.com/global-development/2021/jul/19/came-to-fight-stayed-for-the-freedom-why-more-kurdish-women-are-taking-up-arms

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!