YouTuberlar ayda ne kadar para kazanıyor?

YouTuberlar ayda ne kadar para kazanıyor?

YouTube, düzenli olarak içerik üreten kişilere ve bu kişilerin izlenme durumlarına göre ücret ödüyor. YouTuber olan ve çeşitli içerikler hazılayan bu kişiler, çeşitli reklam gelirlerinin yanı sıra Google’dan da para kazanıyorlar. Birçok kullanıcı YouTube üzerinden nasıl para kazanıldığını merak ediyor. YouTuberlar ne kadar kazanıyor? sorusunun cevabını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Google, Adsense reklam hizmeti web sitelerinde olduğu gibi YouTube kanallarında da kullanılabiliyor. İçerik üreticileri gelirlerini Adsense reklamlarından CPC (Tık başına ödeme) ve CPM (Bin gösterim başına ödeme) ile elde ediyor.

Bazı reklamverenler tıklama başına, bazıları ise görüntüleme başına ödeme yapıyor. Bu sebepten dolayı YouTube gelirleri için genellikle ortalama değerler belirtiliyor.

Adsense sisteminde reklam ücretleri için 3 farklı kategori mevcut. ABD, İngiltere, İtalya, Kanada ve Fransa gibi ülkeler en yüksek ücretlendirme ile birinci kategori ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye ise  ikinci kategori ülkesi.

Birinci kategori ülkelerinde yaşayan YouTube kullanıcıları tarafından izlenen reklamlar, içerik üreticilerine diğer kategorilere göre daha fazla kazanç sağlıyor. Örneğin Birinci kategorideki ülkelerdeki kullanıcıların ziyaret ettiği YouTube kanalı 1.000 izlenmeye karşılık ortalama 18 dolar kazanç elde ediyor.

YouTube içerik üreticileri, oluşturdukları içerik türlerine göre de değerlendiriliyor. Dünyanın en çok kazanç elde eden YouTuber’ı Ryan Kaji, oyuncak kutu açılışı videoları çekiyor.

En çok kazanç elde edilen kategoriler ise şu şekilde:

Eğlence

Yemek

Oyun

Güzellik ve moda

Müzik

Spor

Bilim ve teknoloji

Seyahat

YouTuberların kazanç elde edebilmesi için 1.000 abone eşiğini geçmesi gerekiyor. Ayrıca herkese açık 4.000 izlenme saati de partnerlik şartları arasında yer alıyor.

İçerik üreticiler kullandıkları platformların reklamları haricinde sponsorluk ve ortaklık programlarıyla da kazanç elde ediyor. Ülkemizde de giderek gelişen ortaklık programları, sosyal medya fenomenleri tarafından da tercih ediliyor.

Kaynak: ShiftDelete.net

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!