YouTube, zaman damgalarıyla bağlantılı yorumları test ediyor

YouTube, zaman damgalarıyla bağlantılı yorumları test ediyor

YouTube, Zaman Damgalarıyla Bağlantılı Yorumları Test Ediyor. YouTube, videolara yorumlarla açıklama eklenmesine olanak tanıyan şık bir SoundCloud özelliğini ödünç almaya çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların bir videoda tam olarak izledikleri ana bağlı yorumları görüntülemelerine olanak tanıyor.

Bu özellik yalnızca Android ve iOS mobil uygulamalarında test ediliyor ve masaüstü sürümü bu yazı itibariyle testin dışında bırakılıyor.

Bu özelliğin, kullanıcıların yorumları videonun belirli bölümlerine bağlamasına izin vermesi bekleniyor. Bunun ayrı bir video açıklama sistemi gerektirip gerektirmediği veya mevcut yorumları istenen zaman damgalarına entegre etmek için yeni bir yol ekleyip eklemediği açık değil.

İlk bakışta, YouTube, SoundCloud’un ilerleme çubuğuna görsel notlar ekleyen zaman damgası ek açıklama özelliğini taklit etmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Google, “Şu anda, yorumları bir videoda tam olarak izlediğiniz ana kadar zamanlanmış olarak görüntülemenize olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyoruz. Bu deney, bazı videolarda küçük bir grup insanın kullanımına sunulmuştur,” ifadelerini kullandı. Google, daha geniş rulodan uzak dururken duyurdu -olumlu geribildirim bekliyor.

YouTube, bu özelliği az sayıda Android ve iOS uygulaması kullanıcısıyla sınırlandırmıştır. Bu kullanıcılar bile ona yalnızca belirli videolardan erişebilir. Kimse özelliğin gerçekte nasıl göründüğünü bilmiyor gibi görünüyor.

İlginç bir şekilde, Google yorumların video zaman damgalarına köprü oluşturmasına zaten izin veriyor. Garip bir şekilde, YouTube’un zaten bir video ek açıklama özelliği var, ancak o kadar iyi gizlenmiş ki çoğu deneyimli kullanıcı bile var olduğunun farkında bile değil.

Kullanıcılar, yorumlarının kendisine zaman damgasını yazarak yorumlarını belirli zaman damgalarına bağlayabilir. Google daha sonra düz metin zaman damgasını, sizi videodaki tam zamana götüren bir köprüye otomatik olarak ayrıştırır.

 

Kaynak: teknoloji.news

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!