Yokuş: Leyla Şahin Usta Haddini Aşmıştır!

Kamuoyu bir kere daha bilsin ki, Konya’da hiç bir toplantıda İYİ Parti Milletvekili olarak  (izin vermediğim sürece ) benim adıma ve partim adına kimse konuşamaz” diyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya cevaben yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Yokuş’un açıklaması şu şekilde:
 
Konya 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı açılışında yaşananlar herkesin malumudur. Olaylara ilişkin ortaya koyduğum tepki ve açıklamalarda ortadadır.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta'nın şahsıma yönelik hezeyan dolu sözleri bazı basın yayın organlarında “Usta'dan Yokuş'a sert sözler” Başlığı altında yayımlanmıştır. Söz konusu hanımefendi ile bir polemiğe girmek istemezdim. Ancak şahsıma yönelik olarak "Kavgadan beslenen, kavgadan rant bekleyen, yetersiz"  gibi sözleri kendisine yakıştıramadım. Aslında mensubu olduğu partinin, Genel Başkanının en bariz özelliği “Kavgacı” ve “Hakaretçi” üslubunu bana yakıştırmaya kalkarak ayıp etmiştir.
 
 
Konyalı Hemşerilerim Ak Partinin Baskıcı ve Zorba Siyasetinin Cevabını Mahalli Seçimlerde Verecektir.
 

Bilindiği gibi, Konya 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı açılışında protokol konuşmaları sırasında İyi Parti Konya Milletvekili olarak şahsıma gösterilen nezaketsizliği protesto ederek, toplantı yerini terk ederek basına kısa bir açıklamada bulunmuştum.
 
Açıklamamda " Açılışa katılan Konya Milletvekilleri adına yani bizim adımıza Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı bir hanımefendiye konuşma hakkı verilmiştir. Ben de “şahsıma sorulmadan, bilgime başvurup oluru mu almadan hiç kimsenin benim adıma konuşamayacağını” ifade ederek toplantı yerini terk etmiştim. Sonrasında ise Konya Ticaret Odasının adına kullanılan fuar alanda iktidar partisi genel başkanının Konya’da yapacağı “Siyasi Miting” Programına davet afişlerinin asılmasının doğru olmadığını ifade ederek Konya Ticaret Odası ve TÜYAP yetkililerini kınamıştım.
 
Bu gelişmeler üzerine Ak Partisi Genel Başkan Yardımcısı Usta,  Partisinin Konya’da seçim bürosu açılışında, şahsımı hedef alan sözler sarf etmiştir. Kavgacı olduğumdan tutunuz da yetersizliğime ve Konya’yı temsil edemediğime kadar birçok söz sarf etmiştir. Daha da ileri giderek fuar açılışında şahsıma yapılan saygısızlığı da onaylamıştır. Konya Ticaret Odası yöneticisi olan yandaşlarını savunmuş, Ak Parti Genel Başkanının fuar alanına “Miting” davetleri için asılan afişlerin hiç bir mahsuru olmadığını da savunmuştur.
 
Bir hanımefendi, milletvekiline yakışmayan tarzda daha da ağır ifadeler kullanmaktan geri durmamıştır. “Bu Ülke Çok Yokuşları Aştı, Onu da Aşar.” Şeklinde cümleler de kurarak haddini aşmıştır.
 
 
SOYADI USTA OLAN MİLLETVEKİLİ İKİ DÖNEMDİR MECLİSTE, AMA HALA ACEMELİĞİNİ ÜZERİNDEN ATAMAMIŞTIR.
 
Ne dediğinden ne konuştuğundan bihaber olan hanımefendi, partisinin ve kendisinin Konya’nın sahibiymiş gibi davranıyor. Utanmadan “Elbette biz konuşacağız. Cumhur ittifakı olarak Konya’nın 15 milletvekilinin 12 'sini biz temsil ediyoruz " diyor.
Ayrıca şu hadsizliğe bakınız ki, “Çoğunluk biziz, siz azınlıksınız. Her hak bizim diyor" Milli iradeyi, Konyalının iradesini yok sayıyor.
 
Konya Ticaret Odası, kamu yararına bir kuruluştur. Kamu yararı sıfatı olan kurumlar, kamu kurumu niteliğindedir. Bu tür kurumlar siyaset yapamaz. Siyasi afiş asamaz. Ancak bizim "Çırak" vekil bunları ya bilmez ya da bilmezden gelir!
 
Çırak milletvekiline bir tavsiyem de şudur. Konya Ticaret Odasına yönelik sözlerime, il başkanınız ile birlikte koro halinde cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Siz Konya Ticaret Odasının avukatı mısınız? Onlar kendi haklarını savunmaktan aciz insanlar mı? 
 
Kamuoyu bir kere daha bilsin ki, Konya’da hiç bir toplantıda İYİ Parti Milletvekili olarak  (izin vermediğim sürece ) benim adıma ve partim adına kimse konuşamaz.
 
Konya halkının iradesiyle Meclis’e 15 Milletvekili seçilmiştir. Tamamı Konya’nın milletvekilleridir ve Konya’yı temsil ederler. Ak Partili Konya milletvekilleri bilsinler ki,  sadece devleti yöneten hükümetin milletvekilleridir. Kendilerine tavsiyem, “Devletin Sahibi” gibi davranmaktan ve sınırları zorlamaktan vazgeçmeleridir.
 
 
Haber: Ece S. Doğan (Haberiniz – Özel)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!