Yoksullara Yardım Etmek İsteyene Devlet Engeli

Yoksullara Yardım Etmek İsteyene Devlet Engeli

CHP’li Odunpazarı Belediyesi’nin yoksullara yardım için hesap talebi “Yardımları sadece Vefa grupları yapabilir” denilerek Valilikçe reddedildi

Birgün’ün haberine göre, Eskişehir’de pandemi döneminde Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi’nin yoksullara sıcak yemek dağıtımı için kurduğu aşevlerinin hesaplarına el koyan AKP iktidarı, şimdi de belediyelerin her türlü yardım için bağış toplamasını yasakladı.

CHP’li Odunpazarı Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlara yardım için mayıs ayının başında, “2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu” gereğince idare adına bağış hesabı açılması için Eskişehir Valiliği’ne başvurdu. Başvuruyu reddeden Valilik, 1 Haziran’da Odunpazarı Belediyesi’ne gönderdiği yazıda İçişleri Bakanlığı’nın pandemi tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgelerini gerekçe gösterdi.

Odunpazarı Belediyesi’ne valilik tarafından gönderilen yazıda, “İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci ‘Vefa Koordinasyon Grubu’ tarafından yönetilecek olup, bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, SKT tarafından yardım talebi gerçekleştirilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!