YKS başvuruları E-Devlet ve AİS üzerinden yapılacak

YKS başvuru formunu dolduran adaylar, kılavuzda yer alan banka bilgilerine göre ücret ödemelerini yaparak, işlemlerini tamamlayabilecek.

İşte, ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilen 2019 YKS başvuru işlemleri ve detaylı bilgiler:

ÖSYM, YKS başvuru işlemleri için Aday İşlemleri Sistemini (AİS) erişime açtı. Bu yıl 15 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), 16 Haziran tarihinde Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılabilecek olan üniversite adayları, sınav başvurularını 12 Şubat-6 Mart tarih aralığında tamamlayacak. Peki, YKS 2019 başvuru işlemleri nasıl gerçekleştirilecek? İşte, banka ücretlerinin nereye ödeneceği ve AİS işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bazı bilgiler

Başvurular E-Devlet ve AİS üzerinden

Üniversite adayları, ilk kez sınava giriyorsa ÖSYM sınav merkezlerine müracaat ederek kayıtlarını gerçekleştirecek. ÖSYM’nin sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan AİS ekranından yapabilecek. AİS ekranına E-Devlet şifresiyle de ulaşılabilecek.

ÖSYM’nin AİS sistemindeki fotoğrafları son 50 ay içerisinde güncellenmemiş olanların ise yine ÖSYM sınav koordinatörlüklerine giderek başvurularını gerçekleştirmeleri gerekecek.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!