Yıldırım: “Görüşlerimiz farklı olsa da hassasiyetlerimiz aynı”

featured

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Rahmetli Karaoğlan Ecevit’i anmadan rahmetli Erbakan hocamızı anmadan geçmek olmaz. Çünkü onlar bu ülkenin egemenliğinin parçası olan Kıbrıs’ın fatihleridir. Biz de sayın cumhurbaşkanımızın büyük gayretli ile yapılan son zirvede Kuzey Kıbrıs’ı, Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olarak kabul ettirdik. 780 bin kilometre vatan toprağımızda mavi vatanda Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’mizin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruma adına görüşlerimiz parti programlarımız farklı da olsa tek millet tek devlet tek vatan ve tek bayrak ilkeleri çerçevesinde aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu demokratik sol parti ile bir kez daha teyit etmiş bulunuyoruz.

O bakımdan bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi demokratik sol partiye ve sayın genel başkana ve arkadaşlarına ilettik. Kendileri değerlendirip ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur. Ben bir kez daha sayın genel başkan önder aksakal beye ve değerli arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.”

Aksakal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Demokratik Sol Parti’de Ecevit’ten aldığımız öğreti gereği genelde konuşmalarımızı yazılı olarak paylaşıyorum.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik bugün partimizi ziyaret ederek 14 Mayıs’ta yapılacak olan 13. cumhurbaşkanı ve 28. dönem TBMM seçimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Kendilerine bu ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Sayın Yıldırım ve sayın Çelik DSP’nin 38 yıllık siyasi geçmişi ve 3 defa devlet yönetimindeki birikimlerinin yeni dönemde TBMM’ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştılar. 14 Mayıs seçimleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna inanan vatanseverler yerli ve milli değerleri kendilerinden bile önde tutanlarla küresel emperyalizmin tuzağına düşenler ve onların taşeronluğuna soyunanların yarıştığı bir seçim olacaktır bu seçimde DSP Atatürk'ün yolunda Bülent Ecevit’in ilkleri ışığında Türk devletlerine ve Türk milletine hizmet etmek için hiçbir engele takılmadan ilkeli bir duruşla kuruluş felsefesi olan doğrultu tutarlılığı tahtında dürüstlük ve şeffaflık içinde yoluna devam edecektir. DSP cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması devlet düzeninde istikrarın bozulmaması dış mihrakların tertipleri ile Türkiye’de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni de yapacaktır. Bu vesile ile Sayın Yıldırım Sayın Çelik ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bu nazik ziyaretleri ve partimizle ilgili önerileri için çok teşekkür ediyoruz. Bugün saat 14’de başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Hem dünkü misafirimizin ziyareti hem de bugünkü ziyaretimizin kapsamını başkanlık kurulunda tartışarak ve sizler aracılığıyla halkımızla paylaşarak bizi misafir olarak kabul ederlerse bir ziyaret yapmayı planlıyoruz."

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!