Yetkililerden BM’ye ‘Sığınmacı yükünü sadece bize yıkamazsınız’ isyanı

Yetkililerden BM'ye 'Sığınmacı yükünü sadece bize yıkamazsınız' isyanı

Türkiye’de şu anda kayıtlı 4 milyon civarında geçici koruma altında Suriyeli bulunuyor. Bununla birlikte Türkiye, Suriye sınırlarında da 5 milyon Suriyelinin korumasını üstleniyor. Suriyelilerin Türkiye üzerinde oluşturduğu yük ise her geçen gün daha ağır hale geliyor.

Hal böyle iken uluslararası arenada Türkiye’nin tamamen yalnız bırakıldığı ise hem Türk halkının hem de yetkililerin odağında.

Geçtiğimiz gün Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Suriye’deki savaşın 10. yılında Türkiye’nin 4 milyon ülke içinde ve 5 milyon da sınırında olmak üzere, toplam 9 milyon Suriyeliye koruma sağladığını belirterek, “Uluslararası toplum, bu trajediye sırtını dönüp, yükü sadece bizim omuzumuza yıkamaz” dedi.

Suriye’deki savaşın en önemli kriz olmaya devam ettiğini belirten Sinirlioğlu, uluslararası toplumun burada büyük bir başarısızlık ortaya koyduğunu söyledi.

Sinirlioğlu, Suriye’de rejimin ihlallere devam ettiğini ve krizin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla daha da kötüye gittiğini vurgulayarak, Türkiye’nin ateşkesi muhafaza etmeye çalışırken terörle mücadeleyi de sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, “DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele veren tek NATO ülkesi olarak, Suriye’de 4 binden fazla DEAŞ teröristini yok ettik” dedi.

Sinirlioğlu, uluslararası topluma, terör örgütü PKK/YPG’nin saldırı ve insan hakları ihlallerine de aynı derecede kulak vermesi çağrısında bulundu.

“Ülkem, rejimin askeri çözüm arayışı sonucu 4 milyon Suriyeliye yani Suriye nüfusunun 5’te birine ev sahipliği yapıyor. Sınırımızdaki 5 milyon kişiyle de toplamda 9 milyon Suriyeliye koruma ve bakım sağlıyoruz.” diyen Sinirlioğlu, “Uluslararası toplum, bu trajediye sırtını dönüp, yükü sadece bizim omuzumuza yıkamaz” ifadesini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!