Yeşilçam’dan esinlenip dolandırdılar

Yeşilçam filmlerine konu olan teknikle çalışan çetenin sadece bir vatandaştan 145 bin lira vurgun yaptığı ortaya çıktı.
İstanbul ve Antalya’da, kalabalık sokaklarda hedef aldıkları kişilere yarı fiyatına akıllı telefon satacaklarını söyleyerek maket telefon verip 625 bin TL’lik vurgun yapan çete çökertildi.İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçek telefon almak için anlaştıkları kişiler tarafından maket telefon vererek dolandırılan vatandaşların ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında liderliğini N.A.’nın yaptığı çete tespit edilerek takibe alındı. Yapılan takipler sonucu çetenin eski yıllarda uygulanan dolandırıcılık yöntemlerini kullandıkları belirlendi.

SOKAKTA KURBAN ARIYORLAR

Polisin ulaştığı detaylara göre, bir çete üyesi yoldan geçen bir vatandaşa sokularak, yurt dışından telefon getirttiğini ve piyasanın çok altında satabileceğini söylüyor. İlk etapta gerçek telefon gösteren çete üyesi vatandaşı ikna etmeye çalıştığı anda başka çete üyesi normal bir vatandaş gibi yaklaşarak ‘Ne kadar bu telefonlar' diyerek pazarlığa başlıyor. Yapılan pazarlık sonucu diğer çete üyesi çekilirken, vatandaşa paket halinde maket telefon satışı gerçekleşiyor.

BİR KİŞİYE 145 BİN LİRALIK TELEFON SATMIŞLAR

Çalışmalarını derinleştirerek sürdüren ekipler; Antalya, Aydın ve Malatya'da benzer konularla ilgili dolandırıcılıkların yapıldığını tespit etti. Antalya'da bu tuzağa düşen bir mağdurun bankadan145 bin lira para kredi çekerek, gerçek telefon diye maket telefon satın aldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerine yönelik İstanbul, Antalya, Malatya ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

625 BİN LİRALIK VURGUN YAPMIŞLAR

Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamalarda, çetenin 21 vatandaştan benzer 625 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!