Yeni Türkiye Hülyası

Türk Milliyetçiliği bu topraklarda kurduğumuz son bağımsız devletin temel hareket noktasıdır ve yapılan tüm anayasaların -eksik/kusurlu yanları bir tarafa- tamamında hâkim ruhtur. Bu ruhtan rahatsız olanlar, yüzyıl öncesinin intikamının peşindeler. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Türk Milliyetçiliği karşısında mağlup olmuş akımların torunları, Türkiye Cumhuriyetinden yalnızca hukuki ve siyasi değil aynı zamanda sosyal hâkimiyeti olan Türk Milliyetçiliğini söküp atmak için toplumun sosyal yapısını bozarak devletin ikinci(!) kuruluşunun peşinde koşuyorlar. Bu kavga ve savaş yalnızca siyasi bir mücadeleden ibaret olmayıp fikir sistemlerinin cephesi beyinler olan amansız topyekûn savaşıdır.

Geçtiğimiz hafta Ayhan Oğan; yılların ana hedefi ve referandum sürecinde söylediklerini tekrarlamış; Yeni bir devlet kuruyoruz demişti….

Aslında bu sözleri hayret verici değil yıllardır söylüyoruz. AKP kurucu felsefesinin genetik kodlarının gereğidir bu ifade. AKP, kurulduğunda taşıyıcı ekseni ‘Milli Görüş’  kadroları idi. Ancak çevre eski liberal, eski Marksist, ANAP ve DYP’nin şaşaalı dönemlerinde üst düzey siyaset yapıp partilerinin zor günlerinde onları var eden tabana sırt dönen siyasal islamcı orta sağ siyasetçi bir güruhtan oluşuyordu. Bu çevreyi dışarıdan destekleyen etnikçi yapılar ve dini görünümlü olanı-olmayanı ile enternasyonalist çevrelerin toplamından müteşekkildi. Bu kitle, ana merkezden dışarı yayılan bir saadet zinciri ile birden ortalardan kaybolan Cuma ve Cumartesi annelerinin birbirlerine bağlandıkları gibi bağlanmışlardı. Bu bağ ekonomik bir saadet zinciri görüntüsünde olsa da aslında ana kitleyi bağlayan bu bağın fikri bir altyapısı vardır. Bunu anlamak çok da zor değildir çünkü bu güruhun ortak bir fikri duyguları vardır. O da; Türk Devleti’ne ve Türk Milliyetçiliğine besledikleri derin nefret ve intikam alma duygusudur. Böylece kurulan AKP, Türk Devletinin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliğine karşı 100 yıl sonra kurulmuş en büyük koalisyonun adı oldu.

Bu bir durum tespiti dir ve AKP li Ayhan Oğan da gayet rahat ve normal olarak programda ifade etti. Üstelik buna şaşıranlara hayret ederek…

Bundan sonraki mücadelenin tarafları Devletin kuruluş felsefesine bağlı olanlar ve olmayanlardır.

Geriye kalan tanımlamalar şimdilik teferruattır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!