Yeni Pfizer hapı hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89 azalttı

Yeni Pfizer hapı hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89 azalttı

Pfizer, Paxlovid adlı Covid-19 hapının hastalığın en kötü risklerini yüzde 89 oranında azalttığını duyurdu.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer, Covid-19’u tedavi etmek için geliştirdiği hapın hastaneye yatışları veya ölümleri yüzde 89’a kadar azalttığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, klinik denemelerin virüsten yüksek risk altında olanlar arasında oldukça etkili olduğunu gösterdiği belirtilerek, Paxlovid adlı hap için ABD İlaç ve Gıda Dairesi’nden (FDA) ve uluslararası düzenleyicilerden yetki aranacağı duyuruldu. Pfizer, ilacının Covid-19 semptomlarının ilk 5 günü içinde uygulandığında iyi sonuçlar verdiğini kaydetti.

Şirketin CEO’su Albert Bourla, “Veriler, düzenleyici makamlar tarafından onaylandığı takdirde oral antiviral adayımızın hastaların hayatlarını kurtarma, COVID-19 enfeksiyonlarının şiddetini azaltma ve 10 hastaneye yatıştan dokuzunu ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Şirkete göre, tedavi önümüzdeki birkaç ay içinde kullanılabilir hale gelebilir.

Antiviral hapın haberi, rakip şirket Merck’in yüksek riskli hastalarda COVID-19’u tedavi etmek için bir antiviral hap geliştirdiğini duyurduğu hafta geldi. Merck’e göre, ilaç virüsten kaynaklanan ciddi hastalıkları önlemede yüzde 50 etkiliydi. Dün Birleşik Krallık, şirketin geliştirdiği Molnupiravir hapını onaylayan ilk ülke olmuştu.

Dünya çapındaki araştırmacılar, semptomları hafifletmek, iyileşmeyi hızlandırmak ve hastaneler ile doktorlar üzerindeki ezici yükü azaltmak için Covid-19’a karşı evde alınabilecek bir hap bulmak için yarışıyor.

Pfizer ve Merck’in antiviral ilaçlarının ikisi de kendini kopyalama yeteneğine müdahale ederek koronavirüse saldırıyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!