Yeni koronavirüs varyantı İsrail’de tespit edildi

Yeni koronavirüs varyantı İsrail'de tespit edildi

Malavi’den dönen bir gezginde İsrail’in ilk yeni koronavirüs varyantı vakasını tespit edildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, Doğu Afrika ülkesi Malavi’den dönen bir gezginde ülkenin ilk yeni koronavirüs varyantı vakasını tespit ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gezgin ve diğer 2 şüpheli vakanın tecrit altına alındığını kaydetti. Açıklamada, üçünün de aşılandığını, ancak şu anda kesin aşı durumlarının araştırıldığı belirtildi.

Güney Afrika’da, bilim adamlarının ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng’deki yüksek mutasyon sayısı ve gençler arasında hızlı yayılması nedeniyle endişe verici olduğunu söylediği yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi.

İsrail hükümeti, dün geç saatlerde,  6 Afrika ülkesini, yabancı uyrukluların İsrail’e seyahat etmesinin yasaklandığı ”kırmızı ülkeler” ilan etti. Bu ülkelerden dönen İsrailliler bir tecrit döneminden geçecek.

İsrail, geçen yılın sonlarında dünyanın ilk ve en başarılı aşı kampanyalarından birini başlattı ve nüfusun neredeyse yarısına aşı yapıldı. İsrail kısa süre önce kampanyayı 5 yaşındaki çocukları da kapsayacak şekilde genişletti.

Ancak ülke, son aylarda henüz kontrol altına alınan delta varyantının yönlendirdiği yeni bir vaka dalgası ile mücadele etti.

Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı B.1.1.529’u izliyor ve ağır mutasyona uğramış bir varyant olup olmayacağını tartışmak için bugün “özel bir toplantı” yapacak.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!