Yeni Kilo Verme Aracı Ağzın 2 mm’den Fazla Açılmasını Önlüyor

Yeni Kilo Verme Aracı Ağzın 2 mm'den Fazla Açılmasını Önlüyor

İnsanların ağızlarını katı yiyecekler yiyecek kadar geniş açmalarını durdurmak için mıknatıslar kullanan bir kilo verme aracı, obezite ile mücadele etmek için bilim adamları tarafından geliştirilmiştir.

Cihaz, Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nden tıbbi profesyoneller ve İngiltere’deki Leeds’ten bilim adamları tarafından geliştirildi, diş hekimleri tarafından takılabiliyor ve kilitleme cıvatalı manyetik bileşenler kullanılıyor.

Ancak internet üzerinden epey eleştirildi ve insanlar cihazı ‘ortaçağ işkence cihazı’na benzetti.

Diş Diyet Kontrolü olarak adlandırılan cihaz, kullanıcılarının ağızlarını sadece 2 mm genişliğinde açmalarını sağlıyor. Başlangıçta, yeni Zelanda’daki Dunedin’den iki hafta boyunca düşük kalorili sıvı diyeti verilen yedi obez kadın üzerinde denendi.

British Dental Journal’da yayınlanan bir makalede, kadın grubunun ortalama 6,36 kg -vücut ağırlıklarının yaklaşık% 5,1’i- kaybettiği bildirildi.

Ancak katılımcılar, cihazın kullanımının zor olduğu ve konuşmalarından rahatsızlık duyduğundan şikayet ettiler. Gergin hissettiklerini ve “genel olarak hayatın daha az tatmin edici olduğunu” söylediler.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!