Yeni Delhi’deki hava kirliliği ”kapanma” getirdi

Yeni Delhi'deki hava kirliliği ''kapanma'' getirdi

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki okullar şiddetli hava kirliliği krizi nedeniyle bir haftalığına kapanacak

CNN’in haberine göre, Delhi bölgesi yerel yönetiminin başındaki Arvind Kejriwal, hava kirliliğinin yoğunlaşması ve yaşanan sorunların ele alındığı ”acil durum” toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Kejriwal, pazartesi gününden itibaren okulların bir hafta süreyle kapatılması kararı alındığını belirterek, “Uzaktan eğitim devam edecek. Böylece çocuklar dışarı çıkıp kirli hava solumak zorunda kalmayacaklar” dedi.

Kejriwal, Delhi’deki devlet dairelerinin bir hafta boyunca evden çalışacağını belirtt ve özel sektöre de aynı uygulamaya geçmelerini önerdi. Kentteki inşaat faaliyetleri de 14-17 Kasım ​​arasında inşaat faaliyetleri yasaklanacak.

Hindistan’ın Merkezi Kirlilik Kontrol Kurulu’na (CPCB) göre, yoğun sis günlerdir Delhi’de semalarını kapladı ve bir türlü dağılmadı. Rüzgar olmaması ve çiftçilerin yoğun bir şekilde anız yakması da koşulları ağırlaştırdı.

Kejriwal, “Hava tahminleri, 14-17 Kasım ​​arasında rüzgarların esmeyeceğini ve yanan anız dumanının Delhi’yi kaplamaya devam edeceğini gösteriyor” dedi.

CPCB’nin Ulusal Hava Kalitesi Endeksi’ne (AQI) göre, Delhi ve çevresindeki hava kalitesi bu sabah erken saatlerde, bölgelere göre ”çok zayıf” ila ”şiddetli” arasında olarak derecelendirildi. Bu kirlilik düzeyine uzun süre maruz kalmak solunum yolu hastalıklarına neden olabilir, hastaları da zor duruma sokuyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!