Yeneroğlu’ndan ‘Torba Yasa’ Tepkisi

Yeneroğlu'ndan 'Torba Yasa' Tepkisi

DEVA Partisi Milletvekili Yeneroğlu, Meclis’te görüşülen torba yasa teklifi ile OHAL uygulamalarının 3 yıl daha uzatılmaya çalışıldığını belirtti. “OHAL kapsamında terör suçları bakımından yüzbinlerce soruşturma yürütülmüş, mağduriyetler yığını oluşmuştur. 5-6 milyon insanı ilgilendiren büyük bir dramla karşı karşıyayız” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, söz konusu yasa teklifi ile OHAL uygulamalarının 3 yıl daha uzatılmaya çalışıldığını ifade etti.

 

‘İKTİDAR, İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE KARŞI ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ SÜRDÜRÜYOR’

“OHAL kapsamında terör suçları bakımından yüzbinlerce soruşturma yürütülmüş, mağduriyetler yığını oluşmuştur. 5-6 milyon insanı ilgilendiren büyük bir dramla karşı karşıyayız. Hukuksuzluk o kadar aşikar hale gelmiş ki Anayasa Mahkemesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili oy birliğiyle ihlal kararı vermiştir” diyen Yeneroğlu, AYM’nin tespitinin yüz binlerce insan için geçerli olduğunu belirtti. “İktidar tüm bu insan hakları ihlallerine karşı çözümsüzlüğü sürdürmeyi devam ettirmektedir. Hukuksuzluk rejiminden çıkmadığımız sürece ülkemizin yarınları görmesi mümkün değildir” dedi.

 

‘OHAL ÜLKEDE OLAĞANLAŞTI’

Mustafa Yeneroğlu, terörle etkin mücadelenin, herkesin en temel önceliği olduğunu, ancak bu mücadelenin hukuk içerisinde kalarak yürütülmesinin önem taşıdığını aktardı ve terörle mücadele edilirken hukukun dışına çıkılmasının ortaya konan emekleri boşa çıkardığının altını çizdi ve “Bugün OHAL ülkede olağanlaştırılmıştır. Ülkemizde temel haklar uzun zamandan beri yoktur. İktidarın, muhalefeti sindirerek bir seçime gitmeyi amaçladığı kesindir” ifadesini kullandı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!