Yemeksepeti işçilerinin mücadelesi devam ediyor

Yemeksepeti işçilerinin mücadelesi devam ediyor

Yemeksepetine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yemeksepeti işçileri mücadeleye devam ediyor. Yemek sepeti işçilerinin yoğun baskı ve engellemelerle karşılaştığı iddia edilmişti.

İşçilerin yürüttüğü bu mücadele sosyal medyada gündem oldu. Yemeksepetine ve  kurucusu Nevzat Aydın’a sosyal medyadan gelen tepkiler çığ gibi büyüdü.

Peki ne olmuştu?

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Nakliyat-İş Sendikası’ndan ortak yapılan açıklamada ,Nakliyat-İş’in 6 bin 200 işçinin çalıştığı firmada toplu sözleşme için yeterli üye sayısına ulaştığı, tam yetki başvurusu yapılacakken işverenin işkolu değişikliğine gittiği ve 2 bine yakın işçinin sendika üyeliğinin bu yolla düşürüldüğü hatırlatıldı” ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamanın devamında ise :

“Yemeksepeti yönetimi bu şaibeli, muvazaalı girişimle işçilerin örgütlenme ve toplu sözleşme haklarını açık bir şekilde çiğnemiştir. Bizler Yemeksepeti yönetimini işçilerin iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz” denilmişti. Emek ve meslek örgütleri ayrıca, başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, “hileli yollarla işçilerin örgütlenmesini engellemeye çalışanlara karşı” göreve davet etmişti.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!