Karpuzlu Limonata
Malzemeler
- 2 büyük dilim karpuz
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi ve suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
Yapımı
Karpuzları dilimleyin, robota alın.
Üzerine rende limon kabuğunu, limon suyunu,şekeri ekleyin robotu çalıştırın.
Derin bir kabın üzerine oturttuğunuz süzgeçten karpuzlu içeceği süzün.
Posasını kaşıkla iyice ezin. Suyu alt kaseye aksın.
Karpuz suyuna birkaç tane limon tuzu atın karıştırın, sürahiye aktarın.
Zeytin Salatası
Malzemeler
- 200 gram yeşil zeytin
- 1 kase mısır
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 tane közlenmiş kapya biber
- Yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı kadar ceviz içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşı pul biber
- Yarım limon suyu
Yapımı
Çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytini halka halka doğrayalım.
Karıştırma kabına alalım.
İnce ince doğranmış soğan, dereotu ve maydanozu ekleyelim.
Doğranmış biberi de ekleyelim ve kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Lor Peynirli Semizotu Salatası
Malzemeler
- Yarım bağ semizotu
- 1 tane domates
- 1 tane salatalık
- 5 yemek kaşığı lor peynir
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapımı
Bütün malzemeler doğranır ve bir kapta karıştırılır.
Servis tabağına alınır.