Yatırımcı gelmeyince rant satışı başladı

featured

Yurt dışından para bulamayan iktidar, gözünü yeniden şehir merkezlerindeki kıymetli arsa ve arazilere dikti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve üzerine Dışişleri Bakanlığı binası yapılması için uzun süredir bekletilen 132 bin metrekarelik (132 dönüm) değerli arsayı özelleştirme kapsam ve programına aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, MHP genel merkezinin karşısında yer alan ve iki ayrı parselden oluşan arsa satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğince uygun diğer tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanması yöntemiyle özelleştirilecek.

KAT YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞEBİLİR

Üzerinde Dışişleri Bakanlığı’nın arşiv binasının da yer aldığı Çankaya’nın Karakusunlar semtindeki arsanın özelleştirme sürecinin en geç 2027 sonuna kadar tamamlanmasına karar verildi. Arsanın özelleştirilmesinden elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığı’nın yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine nezdinde Dışişleri adına açılacak hesaba aktarılacak. Üzerine kamu binası yapılacak arsanın satılmasına karar verilmesi nakit sıkışıklığının kanıtı olarak gösteriliyor Özelleştirilecek arsa 114.5 ve 18 dönümü kapsayan iki ayrı parselden oluşuyor. Arsanın küçük parselinde Dışişleri’nin arşiv binası, büyük parselde ise ağaçlar bulunuyor. Arsa imar planında emsal 1.75, kat yüksekliği 10 kat olarak görünüyor. Ancak özelleştirme sürecinde kat yüksekliği ve emsalin, rant değerini artıracak şekilde değiştirilmesi bekleniyor.

İstanbul’da 17 ilçede satış

İktidar birçok kamu varlığının özelleştirilmesi için hazırlık yaparken CHP eski milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’un 17 ilçesindeki birbirinden kıymetli arsanın satışı için harekete geçildiğini söyledi. Tekin, arsaların İstanbul’un Silivri, Sarıyer, Eyüpsultan, Çatalca, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Ümraniye, Maltepe, Tuzla, Kartal, Beylikdüzü, Sancaktepe, Şile, Beykoz ve Eyüp ilçelerinde olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı da Urla’daki 9 dönümlük zeytinliği satışa çıkardı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!