Yapay zekalı bir siyasetçiye oy verir misiniz?

featured

Yapay zeka siyasete mi giriyor? İngilizler artık bu soruya cevap arıyor. İngiliz bir iş insanı ve siyasetçi olan Steve Endacott, parlamentoya yapay zekalı bir parlamenter sokacağını iddia ediyor.

Steve Endacott, önümüzdeki seçimlerde İngiltere parlamentosuna girmek için seçimlere katılıyor ancak Endacott’un yorumuna göre parlamentoya girecek kişi kendisi değil, kendi imajından yarattığı bir yapay zeka uygulaması olan AI Steve olacak.

AI Steve, bir yapay zeka şirketi tarafından tasarlanıp hayata geçirilmiş bir tür yapay zeka robotu. AI Steve, internet üzerinden herkesle sohbet edebiliyor, insanlar ona sorular sorabiliyor ve seçimi kazanması halinde almak istedikleri hizmetler hakkında bilgi veriyorlar.

Steve Endacot bu verileri analiz ederek seçmeninin profilini ortaya çıkarırken, parlemantoya girmesi halinde de bu analizler doğrultusunda politika geliştireceğini vurguluyor. Bir diğer deyişle, yapay zekanın seçmenlerinden topladığı veriler ve bu verilere göre oluşmuş tavsiyeler üzerinden bir politika izleyecek. Böylece parlemantoda aslında yapay zekalı bir politikacı görev yapmış gibi olacak.

Endacot, seçim toplantılarına, mitinglere, TV programlarına da AI Steve adına katılacağını vurguluyor.

Gerçek yapay zeka bu değil

Aslında bu tam anlamıyla bir “yapay zekalı politikacı” sayılmasa da siyasette ilk defa yapay zekanın ürettiği politikaların hayata geçtiğini görebiliriz.

Steve Endacot, seçilmesi halinde yapay zekayı körü körüne takip etmeyeceğini, bazı noktalarda ondan farklı kararlar alabileceğini de vurguluyor. Ancak bu kadarıyla bile, siyasette yapay zekanın etkisini görmek isteyen meraklı seçmenin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış durumda.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!