Yapay zeka, insan için tehdit mi ihtiyaç mı?

featured

Yapay Zeka Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Serhan Koyuncugil:

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINMALI

Yapayzeka ülkemizde TOGG’da, ulaştırma çalışmalarında olduğu gibi birçok projede çığır açtı. Ancak en önemli konu ulusal güvenlik. Kuzey Kore, Siber Güvenlik Komutanlığı’nı kuran ilk ülke. Başında rütbeli siber güvenlikçiler var. Yapay zekanın siber güvenlik açısından hem kişisel olarak hem ulusal güvenlik açısından tehlikeleri var. Devlet ileri teknolojiye dönük destekleri arttırmalı ve gerekli güvenlik tedbirlerini almalı.

Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği BaşkanıEsen Girit Tümer:

KONTROL ALTINDA TUTULMALI

Yapayzeka bazı sektörlerdeişsizliğiartırabilir.Algoritmaları,önyargıları öğrenebilirve bu önyargılar sistemlerinve kararların yanlış veyahaksız olmasına neden olabilir.Yapay zeka, kişisel verileri analizetmek için kullanılabilir ve buda gizlilik ihlallerine yol açabilir.Ayrıca, kötü niyetli kişiler yapayzekayı saldırılar ve sahtekarlıklariçin kullanabilir Özellikle sosyalmedya ve eğlence sektöründe butehlike büyük. Yapay zeka, askerisistemlerde de kullanılabiliyor.Özerk silah sistemleri, istenmeyensonuçlara yol açabilir veinsana karşı kullanımı tehlikeliolabilir. Teknolojinin gelişiminikontrol altında tutarak, olası tehlikelerinönüne geçmek ve yapayzekanın insanlığa faydasağladığındanemin olmakönemlidir.

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı ZaferKüçükşabanoğlu:

İYİLİĞİN DE KÖTÜLÜĞÜN DE GÜCÜ OLABİLİR “STEPHEN

Hawking geçtiğimiz yıllarda ‘Güçlü bir yapay zekanın yükselişi insanlığın başına gelen en iyi ya da en kötü şey olabilir’ demişti. Yapay zekanın artıları kadar eksileri de var. En son Cumhurbaşkanımızın sesini taklit ederek DeepFake teknolojiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan insanlar ortaya çıktı. Yapay zeka iyiliğin gücü de olabilir kötülüğün gücü de. Burada insan faktörü çok önemli. Dijital ses ya da dijital yüz nakli olarak adlandırdığımız DeepFake teknoloji ne yapıyor? İtibar zedeliyor, mahremiyeti sarsabiliyor, uluslararası kriz yaratabiliyor. Bu kadar büyük bir teknoloji bu. Seçimlerde Barack Obama ve Donald Trump döneminde de siyasi bir manipülasyon yapmak için kullanıldı. Hatta Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo kendisi basın açıklaması yaptı ama DeepFake teknolojisi zannedildiği için askerler bile ayaklandı.

FATMA DAMLA KARAYERLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!