Yandaş Araştırma Şirketinden Dikkat Çeken Anket! Parlamenter Sisteme Geri Dönülmeli Mi?

featured

Cumhur İttifakı’nın geleceği ve AKP’de Erdoğan sonrası senaryolar tartışılırken, yandaş olarak anılan araştırma şirketi Metropoll’den dikkat çeken bir anket geldi.

Ankette vatandaşlara “Parlamenter sistem devam etmeli mi” diye soruldu.

MetroPOLL Araştırma, vatandaşın hükûmet sistemine bakışını ölçmek için bir anket yaptı.

MetroPOLL Araştırma, vatandaşın hükûmet sistemine bakışını ölçmek için bir anket gerçekleştirdi. 11-18 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 1700 kişi ile gerçekleştirilen ankette, katılımcılara “Hükümet sistemi hakkındaki görüşünüz nedir?” diye soruldu.

“Mevcut Cumhurbaşkanlığı Sistemi devam etmeli” diyenlerin oranı yüzde 33,4; “Parlamenter Sistem’e dönülmeli” diyenlerin oranı yüzde 55,8 oldu. Fikir belirtmeyenler ise yüzde 10,8.

Partiler üzerinden bakıldığında da AKP’lilerin yüzde 62,8’i “Cumhurbaşkanlığı” derken, CHP’lilerin yüzde 84,3’ü “Parlamenter” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni yarıdan fazla isteyen partiler AKP ve MHP oldu.

CUMHUR İTTİFAKI TARTIŞILMIŞTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan ve “yumuşama” ya da “normalleşme” olarak adlandırılan müzakere sürecinin ardından MHP’den art arda dikkat çeken açıklamalar gelmişti.

“Cumhur İttifakı yol ayrımında mı?” dedirten gelişmelerin ilki Erdoğan-Özel ikilisinin ikinci buluşması öncesinde başlamıştı,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üzerinde “Bana Allah yeter” yazan yüzükle önce imalı bir mesaj vermesi, görüşmenin ardından da yazılı bir açıklamayla “AKP ve CHP ittifakı dileğimizdir” diyerek temennisini dile getirmesi “İttifakta ne oluyor?” sorusunu gündeme getirmişti.

Açıklamalar birbirini izlemiş ve son noktayı Cumhur İttifakı’nın yoluna devam ettiğini söyleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik koymuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!