Yaban mersini tansiyona iyi gelir mi?

Yaban mersini tansiyona iyi gelir mi?

Yaban mersininde 120 dakikada kan basıncını düşüren antihipertansif etki bulundu.

Hipertansiyon, kalp krizi, felç, koroner kalp hastalığı ve diğer hastalıkların olasılığını artıran potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum. Uzmanlar, bu hastalıkla mücadelede yaşam tarzını değiştirmenin ve diyeti ayarlamanın çok önemli olduğuna dikkat çekiyorlar. Buna ek olarak yaban mersini meyvesi ile onun kullanıldığı yiyecekler ve içecekler de bu süreçte önemli bir yer tutabilir.

The Journals of Gerontology’de (Series A: Biological Sciences and Medical Sciences) yer alan makaleye göre, bilim insanları tarafından yapılan özel bir çalışma, sadece 200 gram yaban mersini yemenin sistolik kan basıncını düşürebileceğini ve kan damarı sağlığını iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Harvard Tıp Merkezi’nden uzmanların yaptığı deneye 40 erkek katıldı. Bazıları diyetlerine günlük 200 gram yaban mersini içeren içeceği dahil dahil ederken, diğerleri yaban mersini tadında ve renginde bir kontrol içeceği tüketti. Uzmanlar, ayrıca çalışma katılımcılarında kan basıncını ve brakiyal arter genişlemesini izledi.

Yaban mersini içeceği içtikten sonra 120 dakika içinde atardamarın durumunun yaklaşık yüzde 2 oranında iyileştiğini ve etkinin 30 gün sürdüğünü gözlemlendi. Sistolik kan basıncı ortalama 5 mm Hg azaldı. Harvard Tıp Merkezi’nden uzmanlar, aynı dönemde hipertansiyon için geleneksel ilaçların etkisine benzer bir etki yaptığını gözlemledi ve buna ilişkin ayrıntılara makalede paylaştı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!