Xinjiang’ın ilk yüksek plato havaalanı hizmete hazır

featured

China Southern Airlines Şirketi, 23 Aralık’ta Urumçi-Taşkurgan gidiş dönüş rotasını resmen açacağını açıkladı. 

Bu, ülkenin en batısındaki havaalanı ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki ilk yüksek plato havaalanı olan Taşkurgan Huncerap Havaalanı’nın resmen hizmete girdiği anlamına geliyor.

China Southern Airlines Şirketi, ilk seferi yürütecek CZ5193/4 nolu Airbus 319 tipi uçağın 23 Aralık’ta saat 8.35’te Urumçi’den kalkıp saat 10.55’te Taşkurgan Huncerap Havaalanı’na inmesi ve saat 14.00’te Taşkurgan’dan kalkıp saat 16.20’te Urumçi’ye varmasının beklendiğini de duyurdu.

Uluslararası standartlara göre rakımı 2 bin 438 metreyi aşan havaalanı, yüksek plato havaalanı olarak niteleniyor.

Şirket, Xinjiang’daki ilk yüksek plato havaalanı niteliğini taşıyan rakımı 3 bin 258 metre olan Taşkurgan Huncerap Havaalanı’nda 19 Mayıs 2022 günü doğrulama yaptığını ve iki gün süren test uçuşlarıyla havaalanı pistleri, navigasyon ekipmanları, meteorolojik tesislerin test edildiğini açıkladı.

Urumçi ile Taşkurgan arasındaki seferin açılmasıyla Taşkurgan’daki yolcuların Umruçi’den transferle Changsha, Chongqing, Xi’an, Hohhot, Guangzhou gibi şehirlere ulaşması bekleniyor.

Taşkurgan Huncerap Havaalanı, Xinjiang’ın 25. sivil hava taşımacılığı havaalanı olma niteliğini taşıyor. Havaalanı yılda 160 bin yolcu ile 400 ton kargo ve posta kapasitesine sahip.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!