Xiaomi’nin Tuvalet Kağıdı Görünümündeki Yeni Telefon Patenti

Xiaomi'nin Tuvalet Kağıdı Görünümündeki Yeni Telefon Patenti

Xiaomi “Sarılabilir” ve/veya “Katlanabilir” özellikte yeni bir akıllı telefon konsepti oluşturdu. Pantent’ini aldığı konsept telefonun tasarımının tuvalet kağıdına benzemesi dikkat çekiyor.

Sarılabilir veya katlanabilir olarak nitelendirilen akıllı telefonlara dair son yıllarda birçok konsept ortaya çıkarıldı.  OPPO’nun tasarladığı X 2021 adlı konsept akıllı telefonu ile sarılabilir ekranlı akıllı telefonların nasıl bir kullanıma sahip olacağı görülmüştü. OPPO X2021, genel olarak katlanabilir akıllı telefonların ekranı katlamak yerine cihazın kasasının içine sardığı sistemiyle bir konsept ortaya koyarken, Xiaomi’nin daha fütüristik tasarımla ortaya çıktı.

Xiaomi pantent almak için Çin Patent Ofisi’ne Mart ayında başvuruda bulunmuş ve 12 Mayıs itibarıyla başvurusu onaylandı. Xiaomi’nin patentini aldığı telefon, tuvalet kağıdı benzeri silindirik bir gövdeden açılan, sarılabilir bir akıllı telefon konsepti ortaya koyuyor.

Xiaomi'nin Tuvalet Kağıdı Görünümündeki Yeni Patentli Telefonu

 

Patent görsellerine bakıldığında silindirik gövdenin dışı, standart bir akıllı telefonun cam arka yüzeyi gibi tamamen koruyucu bir katmandan oluşmakta. Üzerinde kamera modülü hariç hiçbir donanım yer almıyor. Silindir şeklindeki gövdenin üzerinde boydan boya uzanan ince tutamacı çektiğinizde ise gövdenin içinde sarılı halde bulunan ekran ortaya çıkıyor ve cihaz bir akıllı telefona dönüşüyor.

 

Xiaomi’nin patentini aldığı bu tasarımın uygulanabilmesiyle ilgili soru işaretleri söz konusu. Ancak patentini aldığı bu akıllı telefon ile katlanabilir – sarılabilir ekran teknolojileri konusunda geldiği seviyeyi ortaya koymakta.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!