Xi Jinping’den Macar öğrencilerin mektubuna cevap

featured

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Macar çocukların Çin hakkında daha fazla bilgi edinerek iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmede elçi rolü oynamalarını istedi.

Xi Jinping, Macaristan’daki Macarca-Çince Çift Dilli Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerin mektubuna cevap verdi.

Xi cevabında, “Eşimle Çin’in Bahar Bayramı’nda sizlerden mektup aldığımız için çok mutluyuz. 2009 yılında okulunuzdaki öğretmen ve öğrencilerle görüştüğümüz anları hala hatırlıyorum. Macaristan-Çin dostluğuna katkılar yapmak üzere Çince öğrenmeye devam ettiğinizi öğrendim. Sizleri tebrik ederim. Hem Çin, hem Macaristan uzun geçmişe ve görkemli kültüre sahip. İki ülkenin halkları arasında geleneksel dostluk sürdürülürken, kültürel ve beşeri iletişim her geçen gün daha da yoğunlaşıyor. Sizleri liseden mezun olduktan sonra Çin’de okumaya davet ediyorum. Daha fazla Macar gencin Çinceyi sevip öğrenmesini, Çin’i gezerek, bugünkü Çin ve Çin’in tarihi ile kültürü hakkında bilgi edinmesini ve iki ülke arasındaki dostluk davasını geliştirmede elçi rolü oynamasını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Eylül 2004’te kurulan Macarca-Çince Çift Dilli Okulu, Orta ve Doğu Avrupa’da Çince öğretimi verilen tek çift dilli devlet okuludur. Xi Jinping, Ekim 2009’da Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı sıfatıyla okulu ziyaret etmişti. Okuldan öğrenciler, bu yılın Bahar Bayramı öncesinde Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’a mektup göndererek, gelecekte Çin’in üniversitelerinde okuma ve ikili dostluğa katkılarda bulunma dileklerini iletti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!