Xi Jinping, Kamboçya Başbakanı Hun Sen’la bir araya geldi

featured

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in bugün Başkent Beijing’deki Diaoyutai Devlet Konuk Evi’nde Kamboçya Başbakanı Samdech Techo Hun  Sen ile bir araya geldiği bildirildi.

Xi Jinping görüşmede, bu yıl Çin-Kamboçya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 65. yıldönümü olduğuna işaret ederek, Samdech Techo Hun Sen ile birlikte Çin-Kamboçya ortak kader topluluğu inşasını hızlandırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Xi Jinping, iki ülkenin siyaset, endüstriyel kapasite, tarım, enerji, güvenlik ve kültür gibi alanlarda iş birliğini yoğunlaştıracaklarını vurguladı.

Xi Jinping, kalkınmanın sadece bir avuç ülkeye ait bir hak olmadığına işaret ederek, ideolojik zıtlaşma, ticari ve bilimsel değişimi siyasileştirme, ayrışmaya kalkışma, diğer ülkelerin gelişmesine engel koyup baskı yapmanın hegemonyacılık olduğunu, bunun uluslararası toplumdan destek alamayacağını kaydetti.

Çin’in tarihin doğru tarafında kararlılıkla duracağına dikkat çeken Xi Jinping, Çin’in ulusal egemenlik, güvenlik ve gelişme çıkarlarıyla küresel adaleti etkin şekilde koruyacağını belirtti.

Kamboçya Başbakanı Samdech Techo Hun Sen görüşmede, “Tek Çin” politikasını kararlılıkla izleyeceklerine işaret ederek, Çin tarafının ortaya koyduğu Kuşak ve Yol inisiyatifi, küresel gelişme inisiyatifi ve küresel güvenlik inisiyatifinin küresel barış ve küresel ortak kalkınma için hayati önem taşıdığını, Kamboçya’nın bu inisiyatiflere aktif şekilde katılacağını kaydetti.  

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!