Whatsapp Dinlenebilir mi?

Whatsapp Dinlenebilir mi?
Encrypted instant messaging application WhatsApp logo is seen on an Android mobile device with a figure of hacker in the background.

Adli Bilişim Uzmanı ve gazeteci Adem Taşkaya, Twitter hesabından Whatsapp uygulamasının nasıl dinlenebildiğini yazdı.

İşte Adem Taşkaya’nın floodunda adım adım whatsapp uygulamasının izlenmesi:

 

 

Neredeyse her gün yeni MOBİL cihazların, işletim sistemlerinin ve uygulamaların tanıtılmasıyla karakterize edilen, hızla büyüyen ve son derece dinamik mobil iletişim pazarı, geleneksel zeka paradigmasının yeniden düşünülmesini gerektirir.

WhatsApp kullanan cihazlara sızmak için uzak sunucular için zararlı yazılım ve röle komutları ile hedef sunuculara sızdılar. Kötü amaçlı sunucular WhatsApp’ı destekleyen Choopa, Quadranet ve Amazon Web Services’e (“AWS”) aitti.

Bu takipler için iki farklı şirket İsrail’li “NSO Grup” ve özellikle “Black Cube” Londra, Paris ve Tel Aviv’de faaliyet gösteren ve BC Strategy Ltd.’nin ticari adı olan bir özel istihbarat ajansı, emekli istihbarat subayı Dan Zorella ve Avi Yanus tarafından kuruldu.

Yakın bir tarihte Facebook , WhatsApp Hizmetini içeren bir güvenlik açığını araştırdığını ve tespit ettiğini kamuoyuna duyurdu. WhatsApp ve Facebook güvenlik açığını kapattı ve NSO grubu mahkemeye verdi
NSO, WhatsApp uygulamasını tersine mühendislik uyguladılar ve kötü niyetli kodları tespit edilmeden WhatsApp sunucuları üzerinden Hedef Cihazlara iletmek için meşru WhatsApp ağ trafiğini taklit etmelerini sağlayacak bir program geliştirdiler .

WhatsApp, iMessage, Skype, Telegram, WeChat, Facebook Messenger vb uygulamalar bu tekniklerle izlenip takip edilebilmekteydi. Güvenlik algoritmaları sürekli güncellenen bu programlar, yeni tekniklerle izlenmeye devam edilmektedir.

Uzun zamandan bu yana güvenliği ihlal edilmiş telefonlar üzerinden, kötü amaçlı yazılımlar ve komutlarla verileriniz ele geçirilebiliyor. SMS, E posta, GIF ve aramalarla bu işlemler çok ucuz yazılımlarla gerçekleştirilebilir.

Antivürüs programlarına yakalanmayan ucuz ve maliyetsiz implantlar sayesinde telefonunuza Root ve Jailbreak yapılmadan basit bir biçimde sızılabilir. Bu telefonunuzdaki tüm uygulamalara erişim izni verir.

Özellikle Android cihazlar çok kolay hedef halindedir. Telefonunuza gönderilen bir mesaj ya da başka bir iletiyle farkında olmadan telefonunuz isteminiz dışında ele geçirilebilir. Telefonunuza isteminiz dışında suç unsuru yüklemeler yapılabilir, mağdur olabilirsiniz.

Özellikle Ortadoğu’da ucuz olmasından dolayı çok tercih edilen Android cihazların hepsi Casus Yazılımlarla İstihbarat açısından takip edilebilmektedir.

Konu başlığı WhatsApp olsa da Mobil Cihazınızdaki tüm program ve uygulamalar takip edilebilir. İstihbarat ve Kolluğun, Hedef Cihaza, enjekte edeceği kötü niyetli kod için telefonda belleğiniz olması yeterlidir.

Artık bir çok ülke güvenlik için bu yollara başvurmaktadır. Güvenli Cihaz yoktur. Yine de mobil cihazlarınıza gelen her bağlantıyı tıklamayın. Tanımadığınız +90 dışında aramaları cevaplamayın. Üye olduğunuz WhatsApp, Telegram gibi grupların sayısını azaltın.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!