Vücudun hemen hemen her bölgesinde olumsuz etkiler oluşturan toksin, özellikle bağırsak florasını etkiler. Taş ve kum oluşumuna neden olan toksin aynı zamanda sindirim problemlerine de sebep olur. Bunların yanı sıra depresyon, yorgunluk ve stres gibi ruhsal hastalıklarda artar. Peki, vücuttaki toksinleri söküp atan 4 besin hangileri?
MAYDANOZ
Maydanoz iyi bir ödem atıcı besindir. Salata olarak da tüketilebilen maydanozun suyu da tüketilebilir. İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir.
Maydanozlu Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- Ceviz
- Yarım limon
- Nar ekşisi
- Tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Yıkadığımız maydanozları saplarından ayırın ve küçük küçük doğrayın.
- Soğan, domates de aynı şekilde küçük küçük doğrayın ve hepsini karıştırın
- Ayrı bir yerde sosumuzu hazırlayın; limonu sıkıyoruz, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Salatanın üzerine gezdirip karıştırın.
- İsterseniz salatayı ceviz ve nar ile süsleyebilirsiniz. Ceviz ve nar salatada hem göze hitap ediyor, hem daha lezzetli olmasını sağlıyor.
SOĞAN VE SARIMSAK KÜRÜ
Uzmanlar bu zararlı toksinleri ilaç kullanmadan vücudunuzdan rahatlıkla atmanızı sağlayacak bazı önerilerde bulunuyor. Toksin vücuda beslenme ile girer ve zamanla vücudu deformasyonlara uğratır. Bu yüzden temizlenmesi gerekir.
Soğan ve sarımsak kürünü 21 gün boyunca tüketerek vücudunuzu tertemiz yapabilirsiniz.
İşte tarifi;
Bir kase ev yapımı yoğurda 1 diş sarımsağı rendeleyin. Çeyrek kuru soğanı da rendeleyin. Dereotu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve az çekilmiş tane karabiber ekleyerek çırpın.
Bu kür atar damarları etkileyen hastalıklar, kanser, bağışıklık sistemi bozukluğu ve ağrılı eklem hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
KETEN TOHUMU
Keten tohumunu, öğütülmüş olarak tüketmek önemlidir. Keten tohumu bütün halde tüketildiğinde sindirilmeden bağırsaktan geçtiği için fayda sağlamayabilir. Keten tohumu, antioksidanlar açısından diğer besinlere oranla zengindir. Yağ asidi, Omega 3, ALA (alfa-linolenik asit), lif ve ligan içerdiğinden vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı korunmasında önemli rol oynar.
Keten tohumların aynı zamanda doğal bir müshil görevi gördüğünden diyet planına eklenebilir ve bağırsaklarda hareket sıklığını artırarak sindirim sistemini desteklemede etkili rol oynar. Keten tohumlarını bütün halde tüketmek, lif içeren besinleri tüketmeye alışık olmayanlar için sindirim sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu da şişkinlik, karın ağrısı ve mide bulantısına neden olur. Bu nedenle keten tohumunun küçük dozlarla tüketilmeye başlanması en doğrusu olacaktır.
KARAHİNDİBA
Düzensiz beslenen kişiler için muhteşem bir temizleyicidir. Vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Bol miktarda antioksidan içerir. Karahindiba, hücreleri hasardan korumaya yardımcı olan bir antioksidan olan beta-karoten içerir. Araştırmalar, beta-karoten gibi karotenoidlerin hücre hasarını azaltmada hayati bir rol oynadığını göstermektedir. Karahindiba çiçeği de başka bir antioksidan türü olan polifenollerle doludur.
Araştırmacılar, karahindibaların hem antiviral hem de antibakteriyel özellikler gösterdiğini bulmuşlardır. Örneğin, 2014 yılında yapılan bir çalışma, karahindibaların test tüplerinde hem insan hem de hayvan hücrelerinde hepatit B büyümesini sınırlandırmaya yardımcı olduğunu buldu.
Bazı insanlar karahindibayı kabızlık ve diğer sindirim sorunları için geleneksel bir ilaç olarak kullanır. Hayvan sindirimine yönelik bir araştırma, karahindibada bulunan bazı kimyasalların sindirim sistemini geliştirmeye yardımcı olduğunu gösterdi.