Verilen cezayı çok buldu, 11 yıl kaçtı

Verilen cezayı çok buldu, 11 yıl kaçtı

Amasya’da tarla komşusuyla yaşadığı su kavgası sonrasında kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 11 yıldır aranan ve sahte kimlikle çobanlık yapan şahıs köyüne dönünce yakalandı.

Amasya’da tarla komşusuyla yaşadığı su kavgası sonrasında kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 11 yıldır aranan şahıs köyüne geri dönünce yakalandı.

Ankara, Yozgat ve Sivas’ta sahte bir kimlikle kendini tanıtıp çobanlık yaparak izini kaybettiren Mehmet Çetindağ, 11 yıllık kaçışını “Kavgacı bir insan değilim. Barışçılım. Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım” sözleriyle dile getirdi.

Cezaevinde 6 ay kalıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra, 2010’da 18 yıl hapse mahkum edilen ve hakkındaki yakalama kararı çıkması üzerine kayıplara karışan 48 yaşındaki Çetindağ şunları anlattı:

“Mahkeme onamaları geldi. Ben verilen cezayı çok buldum. Yargıtay’a gönderdim. O da az buldu. Daha çok gönderdi. Çocuklarımı topluma kazandırmak için bunca mücadeleyi verdim. Adalete güvendiğim zaman benim çocuklarıma kim bakacaktı. Daha önce cezaevinde yattığımda kimse ilgilenmedi. Çocuklarımı diploma sahibi yaptım. Şu anda halen öğrenim gören de var.”

Yaylalarda çobanlık yapmayı “kaçmanın en kolay yolu” olarak gördüğü için sahte kimlikle kendini tanıtıp çalışarak Amasya’nın Yağçıabdal köyündeki ailesinin geçimini de sürdürdüğünü anlatan 5 çocuk babası Çetindağ, “Özgüvenimle, kişiliğimle, kariyerimle, karakterimle çalıştım. Bu sahtecilik değil”  diye konuştu.

Amasya İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusunun ardından adliyeye götürülen Çetindağ, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir sonraki duruşması ise 16 Aralık’ta.

Verilen cezayı çok buldu, temyizde ceza arttı, 11 yıl kaçtı

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!