Uyuşturucu zanlılarına denetimsiz serbestlik

featured

Uyuşturucu bağımlıları ve satıcıları, denetimli serbestlik ile sokaklara salındı. Milli Eğitim Müdürlükleri, okul ve çevrelerine zanlıların yaklaştırılmaması için 81 ilde alarm verdi.

MİLLİ EĞİTİM UYARDI

MEB, uyuşturucu zanlılarının açık isim listesini 81 il milli eğitim müdürlüğü ve ilçelere gönderdi. Okul çevrelerinde tedbir alınıp, öğrencilere yaklaşması halinde okul polisi ile irtibata geçilmesi istendi.

OKULLAR TAKİP EDECEK

Uyuşturucu madde kullanma veya satış suçundan ceza alıp, yargılanan ama TCK 191/3 maddesiyle denetimli serbest bırakılan zanlılar, öğrenciler için tehdit oluşturuyor. İnfaz süreleri bittikten 1 gün sonrasına kadar okullara yaklaşmaları yasada suç.

ÖĞRETMENLER Mİ DENETLEYECEK?

İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Kastamonu, Mersin gibi birçok ilde “A.D, E.U, M.B.D, R.K, A.A, M.G, O.B,  S.D, M.K” gibi uyuşturucu bağımlısı ve zanlısı birçok ismin, denetimli serbestlik ile sokaklarda olduğu MEB yazışmalarından ortaya çıktı.  Okullara yaklaşmaları yasak. Uyuşturucu satıcılarını okul idareleri nasıl tanıyacak? Belirsiz.

HAPİS CEZASI VAR

TCK 191.  maddesine göre uyuşturucu kullanma, bulundurma ve temin etme suçunun 2 ile 5 yıl, TCK 188’e göre uyuşturucu imal, ithal, ihraç suçunun 20 ile 30 yıl hapis cezası var. Denetimli serbest bırakılanların, çocukların bulunduğu yerlere yaklaşmaları yasak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!