Uyuşturucu etkisindeki yolcu direksiyona saldırdı

featured

Olay, 1 Ekim’de Mersin-Osmaniye kara yolunun 50’nci kilometresinde meydana geldi. Mersin’den Adıyaman’a giden Hakan Çetintaş yönetimindeki şehirler arası otobüsünün ön koltuğunda oturan Umut C., saat 01.00 sıralarında aniden koltuğundan kalkarak direksiyona saldırdı. Bu sırada şoför Çetintaş, direksiyonu bırakmayıp, uçuruma doğru ilerleyen otobüsü bariyerlere çarptırdı.

SERBEST BIRAKILDI

Bu sırada uyanan diğer yolcuların müdahalesiyle Umut C., direksiyonun bulunduğu bölgeden uzaklaştırdı. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, Umut C.’yi gözaltına aldı. 22 yaşındaki Umut C.’nin hastanede yapılan kontrolde kanında uyuşturucu tespit edildi.

Umut C., jandarma işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Umut C.’nin direksiyona saldırması ve şoförün direksiyonu bırakmamak için gösterdiği çaba ise otobüs içindeki güvenlik kamerasına yansıdı.

“BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİRDİ”

Şoför Hakan Çetintaş, olay anını anlatarak, şunları söyledi:

– Adıyaman seferini yapmak için Mersin Otogarı’ndan hareket edeceğimiz esnada bir yolcu getirildi. Yolcu arka koltukların birinde oturuyordu. Bu yolcu, muavin arkadaşa “Midem bulanıyor, ön tarafa oturabilir miyim?” dedi. Muavin, yolcunun kusmaması için ön tarafa aldı.

“DİŞLERİNİ SIKMAYA BAŞLADI”

– Benim hemen arkamdaki koltukta oturuyordu ve Osmaniye’ye yaklaşınca esnemeye başladı, dişlerini sıkmaya başladı. Aynadan kendisini fark ettim ve hareketlerinden şüphelendim. Gece geç saatlerde seyir sırasında bu kişi kalktı ve bir anda direksiyona saldırdı. Bir anda şaşırdım ve yola baktım, uçuruma doğru gidebilirdim.

– Direksiyonu bırakmadım ve bariyerlere çarparak otobüsü durdurdum. Sonra bu kişiyi yolcular ve muavin arkadaşlar jandarmaya teslim etti. Kanında uyuşturucu çıktı ama adli kontrolle serbest bırakıldı. Kazada kimsenin burnu kanamadı, ama direksiyonu bırakmış olsaydım büyük bir facia yaşanabilirdi. (DHA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!