Uyuşturucu Bir Kanı

Uyuşturucu Bir Kanı

Av. Alptürk Kaya yazdı:

Selçukluların Türkiye topraklarına girmesinin bininci yılına ilerlemenin verdiği güven duygusu, Türkiye’de Türk varlığının bundan böyle tartışmaya açılamayacağı yönünde uyuşturucu bir kanıya kaynaklık ediyor.

Tarih uluslara uyanık olmaları için sayısız neden sunarken, böylesi bir kanının siyasal ve tarihsel sonuçlarının neler olabileceği üzerinde düşünülmelidir.

Türkiye’nin yakın coğrafyasından Mısır’ın geçmişine bakıldığında, buradaki Türk egemenliğinin 1914 gibi yakın bir tarihte sona erdiği görülmektedir.

Tarihsel bütünlükte kısa bir süre olan yüz yıl sonunda, Mısır bugün bir Arap ülkesi sayılmaktadır.

Oysa Mısır toprakları 868-905 yılları arasında Tolunoğulları’nın, 935-969 yılları arasında Akşitlerin, 1171-1250 yılları arasında Eyüplülerin, 1250-1517 yılları arasında “ed-Devletü’t-Türkiyye” [Türk Devleti] adıyla Memlüklerin ve en son 1517’den 1914’e dek Osmanlıların egemenliği altında bulunmuştur.

Bu egemenliklerin tümü, Türk’tür.

868-1914 yıllarının bin yılı aşkın tarihi, Türklerden önce başka bir ulusun egemenliği altında bulunmayan Mısır’ın Türk ülkesi olduğunu kanıtlamış ve teyit etmişken,

Mısır’ın en az Türkiye ölçüsünde bir Türk ülkesi olduğu gerçeği bugün büsbütün unutulmuştur.

Bu yorumsama, Hindistan için de geçerlidir.

Tarihte Türklerle bağı olmadığı sanılan Hindistan toprakları yine Türk olan; 963-1186 yılları arasında Gaznelilerin, 1206-1526 yılları arasında Delhi Türk Sultanlığı’nın ve son olarak 1526’dan 1858’e dek Babürlülerin egemenliğindedir.

Başka bir deyişle, Mısır ve Türkiye gibi Hindistan da en aşağı bin yıllık Türk ülkesidir.

Bir yanda bu gerçeği ortaya koyan tarih, öbür yanda ne denli köklü olsa da Türkiye’deki Türk varlığının da ulusların belleğinden silinebileceğini, üstelik bunun yüz yıl gibi kısa sürede gerçekleşebileceğini öğretiyor.

Ardından, Mısır ve Hindistan Türklüğünün unutulmasının yüzüncü yılıyla yüzleşilen bu anda,

1922’de Türk ordularının utkusuyla sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın yüzüncü yılını tam da bugün doldurduğunun uyanıklığında olunmasını ihtar ediyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!