Usulsüzlük Yapana Değil, Onu İhbar Edene Ceza Verildi

Usulsüzlük Yapana Değil, Onu İhbar Edene Ceza Verildi

İstanbul Üniversitesi, usulsüzlük ihbarında bulunan memuru “ticari sırrı ifşa etmek” suçlamasıyla cezalandırdı. ANKA’nın haberine göre, İstanbul Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın usulsüz yaptığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe sunan memur Y.Ö., “ticari sırrın ifşası” gerekçesiyle maaşından kesinti cezası aldı.

Usulsüzlüğün Mimarları AKP’li İsimler İddiası

İhbarda bulunan Y.Ö’nün açıklamalarına göre usulsüzleri yapan şirketin sahipleri, AKP’li Sultangazi Belediyesi Şube Müdürlüğü’nden bir anda İstanbul Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı’na getirilen Y.P. ve karar hükmünde kararname ile işçi kadrosuna geçen F.A. İddiaya göre, adı geçen şirket 2015-2020 yılları arasında üniversitenin birçok ihalesini almayı başarmış.

Sayısız Görev Yeri Değişikliği

Usulsüzlüklerin odağındaki AKP’li isim Y.Ö.’nün görev yeri, rektörlük tarafından defalarca (bilinen 8 kere) değiştirilmiş. Bunun yanında üç ayrı disiplin soruşturmasında adı geçmiş ve hakkındaki tüm kararlara karşın iptal davası açan Y.Ö.’nün hukuki süreci devam ediyor.

Para Cezasından Sonra Ölüm Tehdidi

Y.Ö., Y.P. ve F.A. hakkında usulsüzlük yapma ihbarında bulununca maaşından kesinti yaşama mağduriyeti yaşamasının yanında adı geçen isimler tarafından ölüm tehditleri aldığını da belirti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!