Üniversitede Akademik Personele Adab-ı Muaşeret Eğitimi

featured

Gebze Teknik Üniversitesi, akademik ve idari personeline hizmet içi eğitim adı altında görgü ve nezaket kurallarına anlamına gelen “Adab-ı Muaşeret Eğitimi” verileceğini duyurdu.

Birgün’den Sibel Bahçete’nin haberine göre, Gebze Teknik Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı’ndan geçen günlerde üniversitenin akademisyen ve idare personeline “Üniversitemiz 2023 yılı Hizmet İçi Eğitimi Planı kapsamında tüm personele yönelik olarak 26 Eylül 2023 Salı günü “Adab-ı Muaşeret Eğitimi” Microsoft Times üzerinden 2 oturum şeklinde düzenlenecek olup eğitime ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur. Eğitime katılan personelin bir oturuma katılımı yeterlidir” maillerinin gönderildiği öğrenildi. Eğitimin içeriği tepkiye neden oldu.

Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, “Hizmet içi eğitimde asıl olan kişilerin bilgisini, becerisini geliştirecek, teknolojik gelişimlere uyum sağlayacak niteliklere uyumlu olmasıdır. Ahlak, örf, adet dediğimiz meselelerin bir bilim yuvasında hizmetiçi eğitimin verilmesi kabul edilebilir değil. Bir üniversitenin böyle bir eğitimi çalışanlarına ister akademik personel, ister idari personel olsun vermesi ya da vermeye kalkışması abesle iştigal bir durum” değerlendirmesini yaptı. Bu eğitimin reddedilmesi gerektiğini kaydeden Sayın, “Umuyorum ki Gebze Teknik Üniversitesi’nin idari ve akademik çalışanları buna gerekli tepkiyi göstereceklerdir. Biz de bu ve buna benzer eğitimlerin verilmemesi için elimizden gelen mücadeleyi üstleneceğiz. Bizim üyelerimizin mutlaka ve mutlaka bu eğitimlere katılmamasını örgütleyeceğiz” dedi. Eğitimde gericileşmeye ve ÇEDES’e dikkat çeken Sayın, özetle şunları kaydetti:

“Gerici, dinci cemaat ve vakıflar ile okullarda imzalanan protokoller vardı. Bu protokollere de uzun süre karşı çıktık ve iptal ettirdik. Ama biz örneğin TÜGVA ile olan protokolü iptal ettiriyoruz, TÜRGEV ile bir protokol imzalanıyor. İlim Yayma Cemiyeti’nin bir projesini iptal ettiriyorsunuz bu kez ne olduğu belirsiz bir başka cemaat ortaya çıkıyor. Bunun en son geldiği nokta da ÇEDES projesidir. Bu bize şunu gösteriyor. Karma eğitimin tartışmaya açılması, ÇEDES projesi ve benzeri gerici vakıf ve cemaatlerle yapılan anlaşmaların hepsi aslında bütün sosyal alanın, eğitim alanıyla birlikte gericileşmesine, dincileşmesine ve cemaatlere terk edilmesine yönelik bir hamle. Siyesi iktidar bir taraftan toplum mühendisliğine soyunmuş.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!