Ümit Özdağ,”Partimizin sloganı: Bilim, Birlik ve Barış”

Ümit Özdağ,

İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında yeni kurduğu partiye ilişkin açıklamalarda bulundu ve gündemi değerlendirdi.

Ümit Özdağ, 223 kurucudan oluşacak kadronun oluşturulduğunu, parti programının uzmanlar tarafından hazırlandığını belirtti.

Özdağ, yeni başlattıkları oluşumun adının Ayyıldız Hareketi olduğunu ilan ederek partinin adının ise farklı olduğunu ve logo çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

İstanbul milletvekili Ümit Özdağ yeni kurdukları partiye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye için korona virüs sonrası milli siyasete cevap verecek bir program hazırlıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluş esaslarını 21. yüzyıla taşıyacak, Türkiye’nin önündeki meydan okumaları aşacak ve önünü açacak bir program hazırlığı içindeyiz.

Hem çiftçiye dokunan hem imalat sanayinin sorunlarını çözen hem de Türkiye’nin demokratik hukuk devleti emellerine dönmesi mücadelesi veren bir program hazırlıyoruz.

Bu program çerçevesinde İstanbul’da iki çalıştay yaptık. Bunlardan biri Suriyelilerin ülkeye dönüşü, bir diğeri ise AB  ile tam üyelik dışında geliştirilebilecek yeni bir üyelik modeli çalıştayları.

Yeni çalıştaylar da olacak. Tüzük çalışması devam ediyor.

19 Mayıs’ta Ayyıldız Hareketi olarak Anıtkabir’de olacağız. Ancak partimizin adı Ayyıldız Partisi değil şu an mevcutta böyle bir parti var. Partimizin adı belli, logosu hazır, bunları da duyuracağız.”

 

MUHALEFET ÜLKEYİ % 50-50 DİYE BÖLMÜŞ, DİĞER % 50’NİN OYUNU ALMAK İÇİN ÇABALAMIYOR.

İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, seçimlerde ne Millet ittifakı ne de Cumhur ittifakı içinde yer almayacaklarını belirtti.

Özdağ, ” Ne Cumhur ittifakı ne Millet ittifakı ne de yarattıkları cepheleşme ile işimiz olmayacak. Biz Türk milleti ile ittifak yapacağız. HDP ile ittifak yapmayı elbette düşünmüyoruz. Ben HDP’yi bir siyasi parti olarak değil siyasi partimsi bir yapı olarak görüyorum. HDP ile yapılan ittifakı CHP ve İYİ Parti’nin vatansever seçmeni nasıl görecek? Eğer yarın AK Parti de HDP ile böyle bir ilişkiye girerse AK Parti’nin vatansever seçmeni de bu ittifakı onaylamaz.” dedi.

 

PARTİMİZİN SLOGANI: BİLİM BİRLİK ve BARIŞ

Prof. Dr. Ümit Özdağ kutuplaşmayı beraberinde getirdiğini ifade ettiği ittifaklara karşı olmasını da, “Ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var. Bizim partimizin sloganı ‘Bilim, Birlik ve Barış’.

Biz bütün seçmenden oy talebiyle yola çıkıyoruz. Bu ittifakların milleti böldüğünü düşünüyoruz.

Kutuplar arası oy geçişi de yok. Muhalefetin ülkeyi % 50-% 50 diye böldüğü bu ittifaklardan ortaya çıkıyor ve muhalefetin diğer % 50’nin oyunu almak için çabalamadığı görülüyor. ” dedi.

Özdağ ayrıca, “Bu ülkenin intikamdan vazgeçmeye ihtiyacı var. Erdoğan bir yanlış yaptı ve yapmaya devam ediyor.  Türk Milletinin millet olduğunu hatırlamaya ihtiyacı var. Bu intikam alışlardan mutlu olan bir tek Türkiye’nin düşmanları. Kimseyi düşmanlaştırma üzerinden siyaset yapmayacağız. Somut projelerimizle halka gidecek ve destek isteyeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

 

FETÖ, TÜRKİYE’YE YAPILAN SON “HAÇLI SEFERİ”DİR

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorun ve tehlikelere de değindi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Ben Türkiye’nin karşı karşıya olduğu iki tehdit görüyorum; biri Suriyeliler bir diğeri de Türkiye’ye yapılan son haçlı seferi FETÖ.

İktidarın FETÖ ile mücadelesi stratejik mücadeleden yoksun ve intikam almak üzerine. Tavla atar gibi FETÖ ile mücadele edemezsiniz. Satranç oynar gibi stratejik davranmalısınız. AK Parti yöneticilerinin çoğunun ‘Keşke bunlar olmasaydı da işimize devam etseydik’ dediğini düşünüyorum.” dedi.

MUHALEFET BU AĞIR KRİZE RAĞMEN HALKI İKNA EDEMİYOR

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, muhalefeti, muhalefet edememekle eleştirdi. Sarı muhalefet olarak nitelendirdiği partiler için Özdağ, “Ortada öyle bir muhalefet var ki Türkiye’de şu an mevcut ekonomik kriz, milli birlik krizi, devlet krizi ve Suriyeliler krizine rağmen halkı ikna edemiyor. Bunu yapma iddiasında olanlara da ‘ Bu yaptıklarınız AK Parti’ye yarıyor.’ diyor. Asıl sizin yaptığınız muhalefet AK Parti’nin işine yarıyor, bırakın da işimizi yapalım.” ifadelerini kullandı.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!