Ümit Özdağ’dan Milli Demokratik Devrimci Hikmet Kıvılcımlı’ya övgü

featured

Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP) resmi Twitter hesabından Genel Başkan Nurullah Efe Ankut’un Türkiye’deki sığınmacı sorununa ilişkin konuşmasını içeren bir video yayınlandı. Bu videoyu alıntılayan Zafer Partisi Ümit Özdağ ise, HKP’nin önderi devrimci Marksist lider Hikmet Kıvılcımlı’yı övdü.

Video, “2011’den bu yana ülkemizi işgal etmiş 13 milyon Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Iraklı, İranlı, Afrikalı sığınmacının tamamı, bir teki kalmaksızın Batıya ya da ülkelerine gidecek.

Ayrıca, Tayyipgiller iktidarı döneminde parayla vatandaşlık alanların da tamamının vatandaşlığı iptal edilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşlık, ancak o cumhuriyeti kurmak için kanlarıyla bu vatanı sulamış olanların torunlarının hakkıdır.” sözleriyle paylaşıldı.

‘TÜRKİYE’Yİ İŞGAL PROJESİ’

Nurullah Efe Ankut videoda, “Birleşmiş Milletler’e göre Dünya Mülteciler Günü’ymüş. Türkiye’de bir mülteci sorunu yok. Türkiye’deki sorun Türkiye’nin nüfus yapısını değiştirerek Türkiye’de Türk’ü azınlığa düşüme amacıyla 13 milyon insanın bir proje kapsamında Türkiye’yi işgal etmiş olması” ifadelerini kullandı.

Doğudan gelen Afgan göçüne dikkat çekerek, George Soros’un ‘Avrupa en fazla 1 milyon mülteciyi alabilir, onu da seçerek alabilir, gerisi Türkiye’de kalacak’ şeklindeki sözlerini anımsatan Ankut, Erdoğan’ın da geri kabul anlaşmasıyla bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN KIVILCIMLI’YA ÖVGÜ

HKP’nin videosuna Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan da dikkat çeken bir yorum geldi.

Söz konusu videoya ilişkin bir paylaşımı kendi hesabından alıntılayan Özdağ, HKP’nin önderi devrimci Marksist lider Hikmet Kıvılcımlı’yı överek şunları yazdı:

“Halkın Kurtuluş Partisi İstiklal Harbi’nde Yörük Ali Efe’nin yanında Yunan işgaline karşı savaşan Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın kurduğu Vatan Partisi’nin devamıdır. Dr. Kıvılcımlı, Marksisti ancak ayakkabısı ile evine girmek isteyene “Burası Müslüman evi, ayakkabını dışarıda çıkar” diyen milli gelenekçi, Moskova ve Pekin çizgisine hiç girmemiş bir vatansever Marksist idi. Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Zafer Partisi’nin ifşa ettiği emperyalist projeyi anlatmış. Sol liberaller bakalım ırkçı olmakla suçlayacaklar mi?

İşte o paylaşımlar:

[script] async=”” src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″>

HİKMET KIVILCIMLI KİMDİR

1902 Priştine doğumlu olan Hikmet Kıvılcımlı, 17 yaşında gönüllü olarak Kurtuluş Savaşına katılmış,Yörük Ali Efe çetesinde Kuvayı Milliye gönüllüsü olmuş, Köyceğiz Kuvayı Milliye Askeri Kumandanlığı görevinde bulunmuştur.

Vefa lisesinde lise eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Tıp Fakültesine girmiştir. 1920 yılında Türkiye Komünist Partisi üyesi olan Hikmet Kıvılcımlı, 1925 yılında TKP’nin Beşiktaş Akaretler’de gerçekleştirdiği 2. kongrede TKP Merkez Komitesi’ne seçilmiştir.

Aynı yıl Aydınlık gazetesinde ilk yazıları yayınlanmaya başlayan Hikmet Kıvılcımlı, 1925 yılından hayatının sonuna kadar sürekli olarak kovuşturmalara, işkencelere maruz kalmış ve toplam 22.5 yıl hapis yatmıştır.

Kıvılcımlı, 1954 yılında legal Vatan Partisi’nin, 1967’de İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği’ni (İPSD) kurulmasını sağlamıştır.

Hikmet Kıvılcımlı, 1971 yılında ağır hasta olduğundan dolayı yoldaşları tarafından tedavi için yurt dışına çıkarıldı. 11 Ekim 1971 yılında Belgrad’da hayatını kaybetti.

Kıvılcımlı, Türkiye’de sosyalizmin öğrenilmesi ve benimsenmesi için birçok yazı, kitap ve makale yayımladı. Kürt sorununu ilk dile getiren isimlerden biri olan Kıvılcımlı, sonunun çözümüne ilişkin de fikirler geliştirdi. Kıvılcımlı, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve cumhuriyeti savunan çizgisiyle biliniyor. Kıvılcımlı, Kuvayi Milliye’ye bizzat katılmasından sonra siyasi hareketini “İkinci Kuvayi Milliyecilik” olarak adlandırmıştır.

ABD emperyalizmine karşı tavır alan Kıvılcımlı, Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı çıkmış, Türkiye’deki ‘Amerikan yanlısı’ iktidarları sert eleştirmiştir. Türkiye’nin NATO’ya üye olmasının ardından kurduğu partinin isminin ‘Vatan’ olması da ayrıca dikkat çekicidir.

Türkiye sosyalistleri tarafından sıklıkla anılan, okunan ve eserlerine başvurulan Kıvılcımlı’yı rehber olarak gören örgütler bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!